Nokia 7 a fost anunțat oficial și este un telefon promițător

Nokia 7 a fost anunțat oficial și este un telefon promițător

Portofoliul de telefoane Nokia este în continuă creștere, odată cu anunțarea noului Nokia 7.

Brandul HMD Global, care deține în prezent licența pentru numele Nokia, a trimis ieri invitații pentru un eveniment de presă, despre care mulți au crezut că va fi pentru lansarea Nokia 7. Oamenii nu s-au înșelat, iar compania a dezvăluit cel mai nou membru al noii familii de telefoane, care se va lansa exclusiv în China în următoarele zile.

Din punct de vedere al designului, telefonul nu dezamăgește. Ecranul LCD are diagonala de 5,2 inci și rezoluție Full HD, iar tot pe partea din față găsești și o cameră pentru selfie-uri de 5 MP și cu unghi larg. Camera principală, pe de altă parte, are un senzor de 16 megapixeli și o diafragmă de f/1.8.

HMD Global spune că, așa cum este cazul lui Nokia 8, în cazul lui Nokia 7 vom avea parte de tehnologia Dual-sight. Asta înseamnă că poți folosi telefonul pentru a face fotografii și filme cu ambele camere simultan, astfel că poți vedea ”ambele părți ale unei povești”. Funcția este similară cu cea introdusă de Samsung în 2013, pe Galaxy S4.

Corpul din sticlă și din aluminiu protejează un procesor Qualcomm Snapdragon 630, dar și o baterie destul de mare, cu o capacitate de 3.000 mAh. De asemenea, spațiul de stocare este suficient, memorie fiind de 64 GB.

La capitolul RAM, telefonul vine în două variante, cu 4 și cu 6 GB de memorie, iar telefonul va rula Android Nougat, însă HMD Global promite că acesta va primi upgrade la Oreo. Nu în ultimul rând, telefonul are jack de căști, pentru cei care se tem de renunțarea la mufa de 3,5mm.

Chinezii vor putea cumpăra Nokia 7 începând cu 24 octombrie, iar în viitor ne putem aștepta să vedem și o lansare globală.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: