Filmul Moromeții 2 a arătat României în ce stadiu e județul lui Dragnea

Filmul Moromeții 2 a fost difuzat și în Teleorman, județul unde s-a născut scriitorul Marin Preda, autorul romanului. Numai că evenimentul a fost atât de prost organizat, încât lumea a plecat acasă.

Tocmai când credeai că acel județ uitat de lume, unde cultura e strivită și umilită de autorități, urmează să retrezească prin Moromeții 2 spiritul uneia dintre cele mai mari personalități pe care le-a dat vreodată acel județ, speranța s-a spulberat repede.

Filmul a fost difuzat în Alexandria, orașul de reședință al Teleormanului, dar, în cazul în care nu știai, în 2018, acolo încă nu există un cinematograf capabil să susțină evenimente de amploare.

Prin urmare, cei de la Transilvania International Film Festival au luat decizia ca Moromeții 2 să fie difuzat în Sala Polivalentă, care, în mod normal, a fost concepută pentru evenimente sportive, nu pentru film. Dar, nu au avut o locație corespunzătoare, din câte știm.

Doar Casa de Cultură (de pe vremuri) găzduiește un mic cinematograf, dar are puțin peste 70 de locuri, insuficiente pentru a fi putut susține avanpremiera celui mai important film românesc al anului.

Oamenii au venit în număr mare, din tot județul să vadă filmul (semne că încă mai există speranțe și pe acolo), dar nu s-au putut bucura de acțiunea peliculei pentru că n-au auzit nimic. Evident, sonorizarea a fost atât de proastă, încât oamenii au început să iasă cu sutele din sală, enervați că și-au făcut speranțe degeaba.

Filmul a avut premiera de gală în București, la Sala Palatului. Va fi disponibil și în cinematografe din 16 noiembrie. Până atunci, filmul e „pe drum”. Ajunge în locurile din România unde oamenii care ar vrea să vadă producția n-au acces la un cinema.

Citește și:
Sursa: Mediafax