Mașina McLaren excelentă pentru oraș, dar și superbă pe circuit

Mașina McLaren excelentă pentru oraș, dar și superbă pe circuit

McLaren își dezvăluie cel mai recent model de curse și este pe deplin satisfăcător. Una dintre cele mai tari echipe de Formula 1 a pregătit o mașină bestială, care surprinde prin design și performanță.

McLaren este cunoscută pentru mașinile sale superbe pe care le-a produs de-a lungul timpului. Alături de partenerul Mercedes Benz, McLaren a reușit să realizeze mereu bolizi de lux pentru care cu greu ai putut găsi rivali. McLaren nu se mândrește doar prin designul ultramodern cu detalii fine și linii accentuate, ci și prin performanțele tehnice.

Celebra echipă de Formula 1 revine pe circuit, de această dată la Festivalul Vitezei Goodwood, și se prezintă un model nou, gata să bată recorduri și să întoarcă priviri.

„Arma” secretă a celor de la McLaren este 2019 600LT, o mașină concepută atât pentru trafic stradal obișnuit, cât și pentru curse. După cum te aștepți, în cazul McLaren, luxul e la el acasă și îți dai seama de acest lucru dintr-o singură privire.

mclaren 2019 600lt

Un sfert dintre componentele noului McLaren 2019 600LT sunt complet noi, spre deosebire de „fratele” său, 570S coupe și cu o greutate mult mai redusă, de doar 1.246 de kilograme. Totul se datorează fibrei de carbon care cuprinde cea mai mare parte din structura mașinii, regăsit atât la caroserie, cât și la interior.

Părțile frontale, menite să absoarbă șocul și să ofere rezistență în caz de impact, sunt din aluminiu, deci un metal ușor și care nu se deteriorează atât de ușor precum materialele convenționale. De aceea se folosește și la aeronave.

Spuneam că fibra de carbon se regăsește și la interior, iar ea este prezentă atât la componente de bord, cât și la restul pieselor, precum și pedalele de comandă.

McLaren 2019 600LT vrea să impresioneze și prin design, iar noile linii fac echipă perfectă cu o varietate de culori. Mașina e disponibilă în culorile negru, albastru, roșu, dar și portocaliu.

mclaren 2019 600lt

Întreaga osatură a vehicului este din aluminiu forjat, ceea ce-i conferă un plus de rezistență, o greutate optimă, redusă și care contribuie la sporirea performanțelor de dinamică.

Ca specificații, noul model satisface toate așteptările: motor de 3,8 litri V8, cu 592 cai-putere, care propulsează mașina de la 0 la 100 km/h în doar 2,9 secunde, performanță ce-l poziționează în rândul automobilelor sport de top ale momentului. Stă bine, așadar, la capitolul accelerație. Atinge 200 km/h în doar 8,2 secunde, iar viteza maximă la care ajunge e de 328 km/h.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: