Un link malițios primit prin mesaj îți pune iPhone-ul ”pe butuci”

Un link malițios primit prin mesaj îți pune iPhone-ul ”pe butuci”

În urmă cu câțiva ani, s-a descoperit un link malițios care îți făcea iPhone-ul să se închidă complet și să repornească. Situația neplăcută se repetă.

În 2016, mai multe publicații online au detaliat o situație foarte neplăcută pentru utilizatorii de iPhone. În acel context, a ieșit la iveală o situație în care cineva putea provoca blocare terminalului dacă îți trimitea un mesaj cu un anumit link malițios.

Conform celor de la Apple Insider, a fost descoperită o situație similară în urmă cu câteva zile doar că, de această dată, dacă ai noroc s-ar putea să nu-ți afecteze întregul sistem de operare. În schimb, îți va închide cu siguranță aplicația Messages și/sau Safari. Partea frustrantă este că, dacă nu ștergi întreaga conversație cu persoana care ți-a trimis acel link malițios, situația se va repeta la infinit.

Conform celor de la Apple Insider, site-ul din spatele linkului problematic exploatează o vulnerabilitate în modulului OpenGraph din iOS. Practic, un site cu un tag foarte lung reușește să-ți blocheze aplicația Messages în timp ce aceasta încearcă să genereze o zonă de previzualizare a conținutului din spate. Respectiva tentativă de randare a unei zone de preview îți închide inițial fereastra cu mesajul, dar în funcție de aparat, îți poate închide complet sistemul de operare, reflectându-se într-o repornire forțată.

Cum am menționat și mai sus, o soluție oficială nu există momentan la problemă. Dacă ai ghinionul să primești un astfel de mesaj, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să încerci să-l ștergi. Deoarece sunt șanse foarte mici să-l ai în fața ochilor fară ca aparatul să se blocheze, trebuie să ștergi întreaga conversație din care face parte din lista de mesaje.

Oficialii Apple nu au făcut nici o declarație pe marginea subiectului, dar nu ar trebui să dureze foarte mult timp până când vor lansa o actualizare de firmware menită să remedieze problema.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: