Lenovo a lansat cinci tablete noi, dar nu-i deloc clar pentru cine

Lenovo a lansat cinci tablete noi, dar nu-i deloc clar pentru cine

Lenovo este unul dintre cei mai profitabili jucători din piața de tech, dar asta nu înseamnă că oficialii săi iau doar decizii inspirate. În categoria momentelor greu de justificat, compania a lansat cinci tablete menite să se adreseze unui public larg.

Fără prea mult tam-tam, Lenovo a dezvăluit cinci modele noi de tablete, începând cu un model surprinzător de ieftin și ajungând la câteva sute de de dolari. Intenția este una lăudabilă, având în vedere că acest segment de piață a fost destul de neglijat în ultimii ani.

Pe de altă parte însă, într-o perioadă în care ecranele telefoanelor au devenit din ce în ce mai mari, tinde să fie destul de dificil de argumentat achiziția unei tablete.

Lenovo Tab P10 este vârful de gamă al dispozitivelor anunțate de producătorul asiatic. Este vorba de o tabletă de 10,1 inci cu un ecran IP Full HD și un sistem audio format din patru difuzoare certificat Dolby Atmos.

Partea de procesare este asigurată de un Snapdragon 450 octa-core cu 4GB RAM și 64GB spațiu, în timp ce acumulatorul de 7000 mAh ar trebui să fie sufiicent pentru 15 ore de redare video.

Lenovo P10 are un cititor de amprente pe care îl poți folosi cu scopul autentificării pe utilizatori diferiți, pentru un grad sporit de securitate. Cele două camere sunt de 8, respectiv 5 megapixeli.

Lenovo Tab M10 folosește același procesor, are aceeași diagonală și ecran, dar face câteva compromisuri pentru micșorarea prețului. Are 3GB RAM, 32GB memorie internă și acumulator de 4850mAh, cu o greutate totală de 481 de grame. Cele două camere sunt de 5, respectiv 2 megapixeli. Ambele tablete au un slot microSD și sunt preinstalate cu Android Oreo. lenovo tab e7

Lenovo Tab E7 este o tabletă de 70 de dolari cu un panou TN de 7 inci și o rezoluție de 1200 x 600 pixeli. Una dintre cele mai ieftine tablete de pe piață, aceasta are o cameră frontală de 0,3 megapixeli și una de doi megapixeli pe spate.

Preinstalată cu Android Oreo Go Edition, Tab E7 ascunde la interior un SoC MediaTek MT8167 quad-core la 1,3 GHz, 1GB RAM și o memorie internă de 16GB expandabilă printr-un microSD. Acumulatorul de 2750mAh ar trebui să fie suficient pentru cinci ore de vizionare video.

Fratele ei mai mare, Lenovo Tab E10 are un panou IPS de 10 inci cu 1280 x 800 pixeli, două difuzoare stereo frontale și certificare dolby Atmos. SoC-ul din spate este un Snapdragon 210 quad-core, 2GB RAM și 16GB memorie internă. Acumulatorul este de 4850 mAh, iar cele două camere sunt de 5, respectiv 2 megapixeli.

Ultima tabletă anunțată de Lenovo este Tab E8 și, având în vedere prețul de 100 de dolari, vine cu câteva avantaje importante. În primul rând, utilizează un panou IPS de 8 inci cu o rezoluție de 1280 x 800 pixeli.

Are un singur difuzor Dolby Atmos pe partea din față, iar acumulatorul de 4850 mAh ar trebui să fie suficient pentru 10 ore de playback. Cele două camere, principală și pentru selfie-uri, are cinci, respectiv doi megapixeli.

Partea de procesare este asigurată de o combinație între un MediaTek quad core, 1GB RAM și 16GB memorie internă. Sistmeul de operare preinstalat este Android Nougat.