Lenovo Tab3 8 Plus este cea mai nouă tabletă accesibilă

Lenovo Tab3 8 Plus este cea mai nouă tabletă accesibilă

În această perioadă, Lenovo se pare că lucrează intens la noua sa tabletă dedicată unui public cât mai numeros – Lenovo Tab3 8 Plus.

În urmă cu câteva săptămâni aflam că cei de la Lenovo se gândesc serios să renunțe la producția smartphone-urilor sub brand propriu. Respectivul gest se datora faptului că au achiziționat Motorola, iar respectiva companie are un renume și o istorie mult mai stufoasă în acest domeniu. Asta nu înseamnă însă că Lenovo va renunța și la tablete.

După ce în luna septembrie a anului trecut am aflat primele detalii despre noua tabletă Lenovo Tab3 8 Plus sub formă de zvonuri, acum se pare că ne apropiem de lansarea efectivă a produsului. Noul gadget ar urma să fie un upgrade important adus Lenovo Tab3 8. Ca urmare, va include specificații de actualitate un pic mai bune, dar asta nu înseamnă că nu vorbim tot de o tabletă mainstream, menită să ajungă în mâinile cât mai multor oameni.

Cu un raport preț/performanță foarte bun, noua creație Lenovo va avea numele de cod Lenovo TB-8703F. Sub această formă a apărut de curând pe site-ul Geekbench împreună cu toate specificațiile. Din câte se pare, Lenovo Tab3 8 Plus este construită în jurul un Qualcomm Snapdragon 625 cu 3GB RAM, un panou Full HD și o memorie internă de până la 64GB. Partea de captură va fi o combinație între o cameră de 8 megapixeli și o a doua cameră pentru selfie-uri de 5 megapixeli. Sistemul de operare preinstalat este Android 6.0.1 Marshmallow.

Cu niște valori de 935 de puncte obținute în testul single core și 4667 de puncte obținute în testul multi-core din Geekbench, se poate afirma că tableta este una mai mult decât decentă. Singura variabilă ține de momentul în care va ajunge Lenovo Tab3 8 Plus în magazine și care va fi prețul de achiziție. Cel mai probabil, vom fi nevoiți să așteptăm până luna viitoare la MWC 2017 din Barcelona pentru a afla detaliiile.