04 sept. 2014 | 08:30

Lenovo Tab S8, o nouă tabletă cu Android şi procesor Intel

ACTUALITATE
Lenovo Tab S8, o nouă tabletă cu Android şi procesor Intel

a lansat la IFA 2014 o nouă tabletă, care nu doar arată bine, dar este şi performantă datorită procesorului Intel Atom din interior.

Lenovo-TAB-S8_2

Cu toate că piaţa de smartphone-uri şi pare dominată de procesoare Qualcomm sau MediaTek, cei de la Intel încă există și continuă să încheie parteneriate și să lanseze produse cu procesoarele sale.

Printre respectivele companii partenere cu Intel se numără şi Lenovo, care tocmai a lansat o tabletă cu Android care are la bază un procesor Intel Atom Z3745. Acesta din urmă, este un SoC quad core de ultimă generaţie de Intel, construit printr-un proces de fabricaţie pe 22 nanometri, tactat la 1,33 GHz, ce are o viteză de Turbo Boost de până la 1,86GHz. Memoria sa cache este de 2MB, iar TDP-ul se rezumă la 2 W.

Descoperă și: Galaxy Note Edge, poate cel mai interesant telefon lansat de Samsung vreodată

În ceea ce priveşte tableta efectivă, Lenovo Tab S8 încadrează ecranul IPS Full HD de 8 inci cu un cadru metalic pentru un aspect premium. Costă doar 200 de dolari şi promite o calitate exemplară a imaginii afişate cu unghiuri de vizibilitate de invidiat. Are două difuzoare frontale pentru emiterea unui sunet stereo puternic, iar de partea de fidelitate şi spaţialitate se ocupă certificarea Dolby Theatre.

Deşi nu ştim o dată exactă în care va ajunge pe piaţă, important este că Tab S8 are doar 7,87 milimetri grosime, o greutate de 294 de grame şi o autonomie specificată de şapte ore. Camera frontală este de 1,6 megapixeli, în timp ce cea principală sare până la 8 megapixeli. Va avea un spaţiu de stocare de 16GB şi conectivitate WiFi şi Bluetooth. În teorie ar trebui să fie lansată şi variantă a aceluiaşi produs cu LTE, dar nu a fost momentan confirmat.

Citește și despre alte produse de la IFA 2014, de la Samsung, Sony și alții

Lenovo-TAB-S8_3

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele