Lenovo crede că mai poate face bani cu tablete și lansează seria Tab 7

Lenovo crede că mai poate face bani cu tablete și lansează seria Tab 7

Sunt puține motive să mai investești bani într-o tabletă în 2017, dar cei de la Lenovo sunt optimiști că noile creații din seria Lenovo Tab 7 se vor vinde bine.

În funcție de diagonala smartphone-ului pe care îl folosești în mod regulat, este foarte puțin probabil să fi cochetat cu achiziția unei tablete în ultimii ani. Nu de alta, dar atunci când ai un ecran destul de mare pe mobil, îți este suficient atât pentru a viziona filme în tren, cât și pentru a citi un articol stufos seara în pat.

Vânzările de tablete au scăzut constant în ultimii ani, dar chinezii de la Lenovo speră că mai există loc în piață pentru câteva produse ieftine și bune. Din acest motiv, au anunțat în mod oficial Lenovo Tab 7 și Tab 7 Essential. Atât timp cât ambele modele au un preț de achiziție de sub 100 de dolari, aproape că nici nu contează specificațiile.

După cum le spune și numele, ambele tablete sunt construite în jurul unui panou cu diagonala de 7 inci. Lenovo Tab 7 folosește un ecran cu o rezoluție de 1280 x 720 pixeli. Partea de procesare este dată de o combinație între un SoC MediaTek tactat la 1,3 GHz și 1GB RAM. Memoria internă va fi de 16GB, în timp ce camera principală se va rezuma la doi megapixeli. Pentru selfie-uri și videochat ai o cameră frontală de 5 megapixeli.

Mai ieftină și un pic mai slabă este Lenovo Tab 7 Essential. Acea tabletă va avea aceeași diagonală, dar rezoluția va fi un pic mai mică – 1024 x 600 pixeli. Procesorul folosit va fi un MediaTek MT8167D tactat la 1,3 GHz spre deosebire de MT8161 din Lenovo Tab 7. Cantitatea de memorie RAM de 1GB și memoria internă de 16GB vor rămâne neschimbate.

Prețul de achiziție pentru cele două tablete este cu mult sub media din piață și, mai ales, cu mult sub prețul celor mai noi iPad-uri. Tab 7 Essential va putea fi cumpărată cu 80 de dolari, în timp ce modelul Lenovo Tab 10 va sări până la 100 de dolari.

Citește și: