Ion Iliescu, pe OLX: cât costă să ai un tablou în ulei cu fostul președinte

Ion Iliescu, pe OLX: cât costă să ai un tablou în ulei cu fostul președinte

Ion Iliescu, primul președinte al României de după ’89, ar putea genera un val de simpatie printre colecționari. Recent, un anunț cel puțin interesant a apărut pe OLX. Fostul președinte e în centrul atenției.

Din sectorul 6, un anume domn Ștefan, a listat pe OLX un tablou cu Ion Iliescu. E pe pânză, în ulei, și are un preț de-o oarecare magnitudine. Nu e clar dacă va avea succes, dar dacă reușește sigur va marca un precedent.

Anunțul de pe OLX spune așa: „Tablou Pictura in ulei pe carton cu passepartout si inramat si cu geam. Portretul fostului Presedinte al Romaniei Ion Iliescu. Dimensiune lucrare: 20 x 26 cm. Dimensiune cu tot cu rama: 40.5 x 48.5 cm. Lucrarea este semnata: Stefan Dobre, 2001”.

Ion Iliescu tablou ulei panza OLX
Tabloul cu Ion Iliescu scos la vânzare pe OLX.

Vânzătorul cere pentru tabloul cu Ion Iliescu 2.500 de euro. Cu siguranță nu e un preț mic, dar îl primești pe Ion Iliescu pozând aproape ca un antreprenor de România. Poate că nu e cel mai scump obiect care a fost scos la vânzare și care are legătură cu fostul președinte, dar cu siguranță va fi interesant de văzut dacă îl vrea cineva. Găsești anunțul aici.

Pe eBay, fostul președinte a reușit să se „vândă” și mai ieftin. Cel puțin așa era situația în urmă cu un an. Și da, nu era tablou pe pânză realizat de un pictor, era ceva mai ușor de trecut cu vederea pentru colecționari.

Cea mai costisitoare reprezentare postrevoluționară a unui președinte român îl înfățișează pe Ion Iliescu când taie o panglică alături de Michael Jackson. Cântărețul a venit în România în 1992, pentru poate cel mai important concert pe care țara aceasta l-a prins după Revoluție. Pentru 100 de dolari, aproximativ, puteai să cumperi o poză alb-negru cu cei doi.

Vânzătorul era din București și, pentru autenticitate, a publicat și negativul imaginilor.

La acea vreme existau pe eBay și materiale de colecție din vremea lui Iohannis, încă neîncheiată, sau din vremea lui Traian Băsescu. Pentru câteva zeci de dolari, ți-ai putea asigura câteva colecții consistente cu oamenii care au condus România. Dacă chiar ții să ai așa ceva în casă.