Bișniță pe OLX: cât costă bancnota de 100 lei cu regele Ferdinand și regina Maria

Bișniță pe OLX: cât costă bancnota de 100 lei cu regele Ferdinand și regina Maria

Banca Națională a României a pus în circulație o bancnotă specială. Valoarea ei e de 100 lei, pe față sunt regele Ferdinand și regina Maria, iar prețul ei e de 150 lei. Totuși, prețul de pe OLX a ajuns mult mai mare. Poate și pentru că-i ediție limitată.

Un utilizator OLX a listat pe 5 decembrie bancnota de 100 de lei cu regele Ferdinand și regina Maria. Ea are o valoare de piață fixă, dar BNR cere 150 de lei pentru ea. Pe OLX, aceasta a ajuns la 300 de lei. Dacă te decizi s-o cumperi de pe OLX, e bine să știi că e livrată cu plata ramburs.

Nu doar atât, dar ai două servicii de curierat. Te costă 22 de lei să o ai acasă. Deci, pentru 322 de lei cumperi 100 de lei. Probabil e o afacere bună, că vine cu pliant și plic BNR. Certificată 100%, probabil.

bancnota 100 lei olx
Screenshotul anunțului de pe OLX.

Nu e prima afacere de acest tip pe OLX, dar e amuzant să ajungi să plătești dublu pentru o bancnotă și aproape de trei ori mai mult decât valoarea înscrisă pe ea doar pentru că e ediție limitată. Oricum, dacă ești interesat, găsești anunțul aici.

Ce are special bancnota scoasă la bișniță pe OLX

bancnota 100 lei regele ferdinand regina maria
Bancnota specială de 100 lei, față și spate.

Pe 1 decembrie 2018, BNR a introdus această bancnotă în ediție de colecție. Pe față sunt regele Ferdinand și regina Maria. Cam ca toate lucrurile care se întâmplă anul acesta, și acest fapt e în spiritul centenarului.

Data punerii în circulaţie, respectiv 1 decembrie 2018, este imprimată pe verticală, în dreapta. Iar pe aversul bancnotei sunt: în partea dreaptă portretele regelui Ferdinand I şi reginei Maria, dedesubt, pe două rânduri, numele acestora şi anii de viaţă, respectiv „Regele Ferdinand I 1865-1927” şi „Regina Maria 1875-1938”. În zona centrală, e o imagine de la Marea Adunare Naţională de la Alba Iulia, din 1 decembrie 1918.

Mai sunt imprimate: stema României, în stânga sus, denumirea băncii centrale „Banca Naţională a României”, pe orizontală sus, iar dedesubtul acesteia, medalionul cu emblema BNR şi, mai jos, anii „1918-2018”.

Bancnota are fundalul albastru specific celor obişnuite de 100 de lei, şi aceeaşi dimensiune, dar altă imagistică.

Sunt 10.000 de exemplare în circulație. Dacă vrei ceva de pus la păstrare, poate găsești. Dacă nu, în câțiva ani (poate peste 100 de ani), va valora ceva mai mult decât valoarea de pe ea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: