VIDEO – Cum se făcea educație sexuală în România anilor ’90

VIDEO - Cum se făcea educație sexuală în România anilor '90

Când vine vorba de educație sexuală, România are lipsuri grave la acest capitol. Acum 20 de ani, însă, nu știai dacă să râzi sau să plângi când primeai sfaturi.

De fiecare dată când sunt aduși în discuție anii ’90 în România, știi că ai de-a face cu ceva intrigant, interesant ciudat, amuzant sau, din păcate, mai puțin amuzant. Anii ’90 s-au dus, dar amintirile mă chinuiesc și mai nou, mă chinuiește și un video apărut pe Facebook recent, uploadat pe YouTube acum vreun an dar produs de cineva cu un scop nobil, acum vreo douăzeci de ani.

După 28 de ani de expunere la restul lumii, educația sexuală e încă un domeniu la care nu excelăm, din varii motive. În școală nici măcar n-ar trebui să-ți pui baza dacă vrei să crezi că un copil va învăța educație sexuală acolo. Singura variantă ești tu, ca părinte, să-l educi, asta dacă nu vrei să-l crești cu berze și cu albine până la vârsta adolescenței.

[readmore]

Orice decizie ai lua, cu siguranță nu vei vrea să-i arăți videoclipul de mai jos, care datează din anul de grație 1999. Da, sexul fără prezervativ vine cu o serie de riscuri: poți să capeți o mulțime de boli cu S, unele mai nasoale decât altele, sau poți să te înhami la plata pensiei alimentare pentru tot restul tinereților tale. Dar dacă n-ai prezervativ, sigur nu te vei apuca să dai ture de pat ca să te răcorești. Dacă asta e varianta pe care o ai la dispoziție, măcar bagă și niște flotări, să fii sigur că te obosești și nu-ți mai arde de sex neprotejat.

Nici restul videoclipului nu pune cel mai bine problema: la aproape 20 de ani de la concepția lui, râdem sau ne gândim ce-a fost în mintea creatorilor. Și totuși, câți din cei care l-au văzut la vremea lui au găsit ceva util în el?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: