TEST Acer Predator Helios 300 – „Marele alb” pentru gaming

Acer Predator Helios 300 Special Edition e un laptop care-ți ia întâi ochii cu designul. Apoi te convinge că știe care-i treaba, având în vedere specificațiile pe care ți le oferă.

Ar fi greu să încep altfel să povestesc despre acest Acer Predator Helios 300, decât vorbind despre design. S-ar putea să fie cel mai alb laptop pe care l-am văzut până acum, iar asta e cu bune și cu rele, în funcție de ce relație ai cu gadgeturile albe și ce relație ai vrea să ai cu un laptop alb ca zăpada.

A fost prezentat la evenimentul din New York, în mai, la pachet cu Helios 500.

Pentru un laptop de gaming, culoarea albă atrage și mai mult atenția. De obicei ai de-a face cu dispozitive negre, cu inserții roșii și poate și cu beculețe de alte culori. Acer Helios 300 Special Edition e alb, aproape în totalitate, doar că are câteva inserții aurii, între care logoul, tastele WASD și rama touchpad-ului.

Un Acer cu ecranul pus în evidență. Nu neapărat bine

Acer Predator Helios 300-2

Designul e extrem de minimalist, nu țipă „sunt un device de gaming” și încep să cred că nuanța albă e ideală pentru a scoate în evidență liniile laptopului. Arată bine, iar un mic detaliu de remarcat e și fontul folosit pe tastatură, mult mai plăcut decât cele clasice.

Albul laptopului, fie el bun sau rău, reușește să fie eclipsat de marginile destul de groase ale ecranului. Ramele nu par să spună 2018, dar dacă te prinde un joc, s-ar putea să treci peste. Aici ar fi ieșit mai puțin în evidență un laptop negru.

Cu ce specificații vine acest laptop de gaming de la Acer

Acer Predator Helios 300-1

Dincolo de design, laptopul se ține destul de bine în privința specificațiilor, iar prețul este unul mediu pentru nișa din care face parte notebook-ul. Cântărește vreo 2,7 kilograme, iar în cel mai gros punct are doar puțin peste 25 mm. Ai trei porturi USB, dintre care unul 3.0, un port USB-C, un port Ethernet bun până la viteze Gigabit și chiar și Wi-Fi compatibil cu aceste viteze.

Ce vei aprecia, asta dacă nu vrei să folosești o tastatură separată, e că tastele direcționale au dimensiuni normale, nu comprimate, așa că nu ai avea probleme în timpul jocului. Tastatura e și destul de silențioasă.

Ce-are atât de special Predator Helios 300 Special Edition? Probabil ecranul e unul dintre lucrurile pe care le vei aprecia, deoarece îți aduce o rată de refresh de până la 144 Hz. Display-ul în sine e un panou IPS, are diagonala de 15,6 inci și rezoluția de 1.920 x 1.080 pixeli, o combinație mai mult decât potrivită.

Acer Predator Helios 300-4

Ecranul n-ar fi mare chestie fără o placă video pe măsură, așa că laptopul trebuie să-ți ofere ceva bun. Acest Special Edition vine cu o NVidia GeForce GTX 1060; dacă ești dintre cei care trebuie să aibă doar cea mai nouă placă video, vei fi nemulțumit. Altfel, placa e încă extrem de actuală și „duce” foarte bine jocurile pe care vei vrea să le încerci.

Nici restul specificațiilor nu sunt de ignorat, mai ales că ai un procesor Intel de a opta generație. Modelul i5-8300H rulează la 2,3 GHz, iar alături de el ai și 16 GB de memorie RAM. Jocurile n-ar trebui să fie o problemă, chiar și dacă vrei să le duci spre setări maxime.

Acer Predator Helios 300-3

Poate te îngrijorează, totuși, răcirea, dar nici asta nu e o problemă. Dacă te joci ceva mai mult timp, partea superioară a tastaturii se va încălzi ceva mai mult. Altfel, răcirea se face prin partea din spate. Asta înseamnă că n-o să fii nevoit să iei pauze de la joc pentru a-ți răcori mâna de pe mouse, aflată în direcția unor guri de aerisire.

Zgomotul e suportabil, chiar și când ventilatoarele ajung la viteză maximă.

Am menționat deja că laptopul e alb? Da, probabil că am făcut-o de câteva ori. E alb, da, dar Acer Predator Helios 300 Special Edition nu e doar despre design. Pentru un buget mediu când vine vorba de laptopurile de gaming, modelul îți oferă specificații destul de bune, care nu te vor lăsa la greu prea curând.

Citește și: