Gamingul la 4K și 144Hz devine mai accesibil cu aceste monitoare Acer

Gamingul la 4K și 144Hz devine mai accesibil cu aceste monitoare Acer
Sursa foto: Florin Cașotă / Playtech

Acer a lansat la IFA Berlin nu unul, ci două monitoare cu o rezoluție 4K a cărei rată de reîmprospătare a imaginii ajunge la 144Hz, ceea ce înseamnă că gamingul 4K la o rată de refresh rapidă devine mai accesibil.

Monitorul Predator XB273K are o diagonală de 27 de inci cu o rezoluție UltraHD (3840 x 2160 pixeli) și cu o rată de refresh rapidă, de 144 Hz și ar trebui să ofere imagini fluide și un gameplay fără întreruperi.

Acesta are un panou IPS care acoperă 90% din spațiul de culoare DCI-P3 (standard în industria de film) și ar trebui să vezi o gamă largă de culori, culori constrantate și un negru profund. Monitorul are și o carcasă care reduce distragerile din timpul jocurilor ca să dai un headshot bun când ai nevoie.

Monitorul vine și cu G-Sync ceea ce înseamnă că vor fi elimintare scintilațiile ecranului prin adaptarea la rata de refresh a dispozitivului, rezultând un gameplay fluid. În plus, Predator XB273K are certificare VESA HDR 400 ceea ce înseamnă că putem vedea imagini HDR frumoase la o luminozitate de 400 de niți.

Tot la capitolul software, monitorul are Acer VisionCare, o suită de tehnologii care ajută la protejarea ochilor în timpul sesiunilor lungi de gaming. Monitorul de gaming Predator XB273K va fi disponibil din al patrulea trimestru al acestui an (toamnă-iarnă) în Europa și în România pentru 1499 de dolari.

Al doilea monitor este Acer Nitro XV273K și are o diagonală tot de 27 de inci, cu o rezolțuie 4K și aceeași rată de refresh de 144 Hz, dar de data aceasta are tehnologia AMD Radeon FreeSync pentru asigura imaginile fluide și să elimine tearing-ul.

Și Nitro are un panou IPS UHD cu un timp de răspuns de până la 1 ms, iar tehnologia integrată Visual Response Boost (VRB) reduce blur-ul imaginilor aflate în mișcare rapidă, pentru a obține efectul unui Moving Picture Response Time de 1ms.

Și Nitro XV273K are certificare VESA Display HDR 400 pentru un contrast mai bun, precizie și culori mai contrastante. O ajustare integrată a culorilor pe 6 axe îți permite să reglezi culoarea, nuanța și saturația pentru a se potrivi cel mai bine jocului.

Acer Nitro vine în trei configurații: două modele IPS pentru unghiuri de vizualizare mai largi și o precizie a culorilor mai bună, unul UHD și altul WQHD și un model cu panou TN WQHD pentru cei care-și doresc o luminozitate mai mare și o eficiență energetică mai bună. Toate trei modelele nitro au o diagonală de 27 de inci și rată de refresh de 144Hz.

Monitoarele pot fi montate și pe perete pentru a elibera spațiul de pe birou. Dacă vrei să cumperi unul dintre cele trei modele află că Acer Nitro XV273K (IPS, UHD) trebuie să dai 1049 de dolari, Acer Nitro XV272U (IPS WQHD) este 599 de dlari și Acer Nitro NF272U (TN WQHD) este 529 de dolari.

Citește și:
Etichete: