TEST Acer Switch 7 Black Edition – Tipul acela de computer 2-în-1 unicat

TEST Acer Switch 7 Black Edition - Tipul acela de computer 2-în-1 unicat
Sursa foto: George Stanciu/PLAYTECH

Acer Switch 7 Black Edition e un 2 în 1 care face treabă bună. Este însă o vreme în care parcă asemenea dispozitive nu mai au tracțiune. Așa că am căutat să văd la ce poate fi bun.

Încă nu m-au prins hibridele laptop-tabletă, iar, având în vedere piața, s-ar putea să nici nu o mai facă vreodată. Asta nu înseamnă că nu mă pot bucura puțin de unul, atunci când am ocazia. Acer Switch 7 Black Edition reușește să fie un astfel de hibrid bun, doar că ar putea face unele lucruri ceva mai bine.

Primul lucru pe care l-am remarcat la Switch 7 Black Edition a fost că e mult mai greu decât pare. Dimensiunile nu sunt deloc mari, laptopul rămâne în tiparul unui ultraportabil, dar vei simți diferența atunci când îl iei de pe birou, ca să-l pui în rucsac. Când ajunge acolo, nu mai e o problemă atât de mare.

Acer Swift 7 Black Edition-1

Altfel, Switch 7 îți propune un display generos pentru un hibrid, de 13,5 inci. Partea și mai bună la display este rezoluția, de 2.256 x 1.504 pixeli, ca să te poți bucura și de cele mai mici detalii pe care le ai de observat.

Ai și touchscreen, pentru momentele în care renunți la tastatură. Dacă îți e mai comod, poți folosi stylus-ul pentru a-ți duce la bun sfârșit activitățile. Când te vei reîntoarce la tastatură, vei descoperi că are un feeling destul de plăcut, cu o cursă suficient de mare pentru taste.

În plus, suportul pentru mâini e destul de mare.

Acer Swift 7 Black Edition-7

Mi-e greu să apreciez noul AutoStand, pe care nu îl văd altfel decât ca pe o proptea cromată pentru laptop.

Îl poți folosi dacă apeși pe cele două butoane din lateralele laptopului, ca să îl scoți, dar nu mă încântă în principiu ideea de a folosi asta. Firește, e nevoie de sacrificii dacă vrei să ai parte de flexibilitatea pe care o oferă Switch 7 Black Edition.

Acer Switch 7 Black Edition are și un sistem de răcire

Acer Swift 7 Black Edition-2

Dacă standul e o problemă, laptopul compensează, cu siguranță, prin altceva. În primul rând, îți pune la dispoziție un sistem de răcire cu lichid, astfel că vor fi destul de rare ocaziile în care laptopul se va încălzi substanțial – cel mai probabil, vei păți asta dacă vei vrea să te joci pe el și dacă vei petrece ceva timp în joc.

Da, sunt câteva jocuri pe care le poate duce destul de bine acest laptop, Fortnite fiind primul exemplu pe care să-l ai în vedere. Asta se întâmplă datorită faptului că laptopul are o placă video dedicată. Da, e unul din puținele hibride de pe piață care vine cu așa ceva: e o Nvidia MX150. Nu te aștepta să fie un monstru de gaming, dar bucură-te de faptul că nu e doar o placă video integrată.

După ce trecem în revistă răcirea și placa video, poate e mai ușor de justificat greutatea semnificativă a acestui 2 în 1.

Acer Swift 7 Black Edition-5

Dacă ai o placă video dedicată, deja te gândești probabil și la restul specificațiilor și intuiești că nu prea te vor lăsa la greu. Într-adevăr, cu un Intel Core i7-8550U și cu 16 GB de memorie RAM, e greu să dai greș. N-o să ai probleme cu lucrurile pe care le ai de făcut de-a lungul zilei.

Din păcate, s-ar putea să ai ceva probleme cu bateria, așa că vei vrea să ai un încărcător la îndemână. Bateria de 37 Whr e destul de mică, iar în cazul browsing-ului și a altor activități obișnuite, va trebui să te consideri norocos dacă treci de șase ore cu o încărcare.

Acer Switch 7 Black Edition e ceea ce cauți dacă ai nevoie de o tabletă puternică. Are specificații cu mult peste ce-ți pot oferi majoritatea tabletelor dedicate și are și un ecran de calitate. Totuși, dacă ești în căutarea unui laptop, ai șanse mari să fii mai câștigat cu un device clasic, mai ales prin prisma prețului.

Citește și: