26 sept. 2018 | 12:30

Huawei Mate 20 Pro, în poze: cum arată cel mai nou telefon chinezesc

ACTUALITATE
Huawei Mate 20 Pro, în poze: cum arată cel mai nou telefon chinezesc

În mai puțin de o lună, chinezii de la Huawei își vor anunța noile modele Mate 20, însă nu mai au prea multe lucruri de dezvăluit deoarece știm cam tot ce este de știu.

Recent, imaginile oficiale cu noul smartphone Huawei Mate 20 Pro s-au strecurat pe internet, iar acum știm cum va arăta noul Huawei Mate 20 Pro, dar și varianta standard, Mate 20.

Mate 20 Pro are același sistem de trei camere pe spate, la fel ca Mate 20, dar crestătura de ecran este aici mult mai mare. Acest lucru se datorează faptului că în acel „breton” este ascunsă camera frontală, dar și senzorii de recunoaștere facială, un difuzor și un bec LED, similar cu modelul iPhone X.

Diagonala ecranului încă nu este confirmată (probabil va fi undeva la 6,5 inci), dar rezoluția display-ului va fi de 3120 x 1440 pixeli. În timp ce Mate 20 are un senzor pe spate, acesta nu este găsit pe varianta Pro deoarece senzorul de amprentă se amplasat sub display.

Îmbunătățiri semnificative sunt așteptate la nivelul camere foto (telefonul vine cu brandul Leica pe spate) și este de așteptat ca un senzor foto să aibă o deschidere a diafragmei de f/1.8, iar celălalt o deshidere de f/2.4 și un zoom optic de 5x. La fel ca și Mate 20, varianta Pro va fi echipată cu procesorul Kirin 980. Interesant este că cei de la WinFututre notează că mai rămâne un model de Mate 20 ce nu a fost anunțat încă și nici nu a apărut pe internet cu numele de cod Everest. Acesta fie este varianta Porsche Design, fie este un model cu o diagonală și mai mare.

Dispozitivul se va vinde în trei culori: negru, albastru și mov (twilight). La fel ca în cazul Huawei P20 Pro și aici avem de-aface cu un gradient de culoare frumos. Telefoanele vor fi anunțate oficial la Londra pe 16 octombrie.