22 oct. 2018 | 06:30

Huawei a lansat cel mai interesant gadget și nu e smartphone

ACTUALITATE
Huawei a lansat cel mai interesant gadget și nu e smartphone

Săptămâna trecută a fost despre Huawei. Gigantul chinez și-a lansat noua serie de terminale de top împreună cu o serie de alte dispozitive. Exceptând smartphone-urile din seria Huawei Mate 20, nu au ajuns însă toate în lumina reflectoarelor.

La capitolul gadgeturi de care nu ai mai auzit în trecut, intră un încărcător cu hard disk extern integrat cu numele de cod – ST310-S1. Micuțul din imaginile alăturate îți aduce aminte de un încărcător wireless pentru telefoane, dar îndeplinește cu totul alte sarcini și niciuna dintre ele nu implică lipsa de fire.

În primul rând, noul aparat este compatibil doar cu seria de telefoane Huawei Mate 20, dar există promisiunea că lista se va extinde și către alte telefoane de top ale chinezilor. Nu știm însă când se va întâmpla acest lucru.

Cu o construcție premium și o parte superioară acoperită de un material textil, micuțul ST310-S1 nu pare să se strice prea curând. Pentru a insista pe această particularitate, printe imaginile de promovare a fost strecurată și cea de mai jos, menită să ilustreze că rezistă la apă.

De forma unui puc de hockey, dispozitivul are un diametru de 136 milimetri și o înălțime de 29 milimetri. Greutatea sa totală este de 270 de grame. La interior, găzduiește un hard disk de 1TB. Pe suprafața sa se regăsesc două porturi USB C. Primul este pentru a conecta soluția de backup la priză, în timp ce al doilea interacționează cu smartphone-ul tău Mate 20, Mate 20 Pro, Mate 20X sau prețiosul Mate 20 Porsche Design. 

După ce ți-ai conectat telefonul la ST310-S1, acesta se încarcă la 5V2A, 9V2A sau 5V4,5A. Ultimele specificații facilitează încărcarea rapidă, dar nu ți-l cumperi pentru asta. În schimb, dacă ai o problemă cu ideea de stocare în cloud și nu vrei să dai bani pe serviciile Google, acest terminal îți face backup integral la telefon, manual sau automat. Prețul este momentan necunoscut, dar ar trebui să ajungă în magazine peste doar câteva zile, începând cu 26 octombrie.

huawei ST310-S1

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele