Facebook vrea și mai multe nuduri cu tine ca să te „protejeze”

Facebook vrea și mai multe nuduri cu tine ca să te „protejeze”

Facebook își extinde „lupta” împotriva „revenge porn”, dar tot va trebui să trimiți companiei imaginile tale compromițătoare, în speranța că-ți va apăra reputația.

Facebook continuă să mențină activ programul pilot prin care, spun reprezentanții companiei, are grijă de utilizatori să nu le fie publicate imagini cu ei în ipostaze indecente.

Dar, ca să știe cei de la Facebook ce fotografii cu tine nu ar trebui să ajungă pe internet, tu trebuie să le trimiți aceste imagini. De ce ai face asta? Pentru că Facebook este de încredere și îți protejează reputația și datele? După scandalul Cambridge Analytica te vei gândi de două ori înainte de a face asta.

Ideea e că reprezentanții Facebook chiar cred în puterea acestui program pilot, l-au actualizat și l-au extins și în alte țări. El este cum activ în Statele Unite ale Americii, în Marea Britanie, Canada și Australia. Programul funcționează de anul trecut și a fost experimentat întâi în Australia.

Câștigarea încrederii utilizatorilor ar trebui să vină din faptul că rețeaua colaborează cu agenții guvernamentale din aceste state pentru ca totul să fie legal. Tu trebuie doar să le trimiți fotografiile indecente care sunt preluate de echipa pentru operațiuni de siguranță a comunității.

Aici, imaginile sunt analizate de o inteligență artificială și primesc o semnătură digitală pentru a fi siguri că nu sunt distribuite copii ale acestora pe Facebook, Instagram sau Messenger.

Este o funcție adițională celei deja existente de a da Report unor imagini cu tine pe care nu le dorești publicate de alții, iar Facebook le șterge, în caz de abuz. Dar descoperi asta abia după ce te-ai făcut de râs…asta dacă le descoperi.

„Este umilitor și devastator atunci când imaginile intime ale cuiva sunt distribuite fără consimțământ, iar noi vrem să facem tot ce putem pentru a proteja aceste victime de abuzuri. Este un pas înainte în ajutarea oamenilor care se tem că imaginile lor intime sunt publicate fără consimțământul lor”, spune Antigone Davis, șeful departamentului Facebook pentru siguranța digitală a utilizatorilor.

Tehnologia despre care vorbesc cei de la Facebook e asemănătoare cu cea utilizată de Google pentru Content ID, prin care detectează muzică și videoclipuri care au drepturi de autor, dar sunt distribuite fără acordul creatorilor.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Sursa: CNET