Drona care salvează oameni a fost creată într-o țară din Europa de Est

Drona care salvează oameni a fost creată într-o țară din Europa de Est
11:26 27.03.2018

Un startup din Letonia a construit o dronă „minune” care promite să facă aproape orice. Aceasta are dimensiuni destul de mari și poate fi utilă în misiuni de salvare, poată să stingă incendii și poate curăța turbinele eoliene.

Drona a fost construită de compania Aerones. Aceasta ar putea fi folosită pentru anumite sarcini dificile pentru oameni, care le pun viețile în pericol. Drona poate să facă față acestor pericole, deoarece este dotată cu 28 de motoare, 16 baterii și se încarcă rapid. În cele mai multe cazuri, aceasta poate zbura ore întregi pentru că este legată de sol cu câteva cabluri care furnizează apă și electricitate.

O altă caracteristică interesantă a acesteia este că poate curăța orice obiect mult mai repede decât un om, fapt care se întâmplă datorită sistemului de stropire cu apă. Drona are capacitatea de a scoate 100 de litri pe minut. În plus, compania susține că aceasta este concepută astfel încât să curețe și eficient suprafețele. Drona poate dezgheța, de exemplu, o turbină eoliană.

Compania Aerones se gândește să ofere clienților doar acest serviciu de curățare al turbinelor eoliene, în loc să le vândă efectiv. Janis Putrams, directorul Aerones, susține că în ultima perioadă a discutat destul de mult cu proprietari de turbine eoliene din Canada, țările nordice și Europa, în special pentru procesul de dezghețare a acestora. „Dacă temperaturile sunt sub zero grade, gheața începe să se depună pe turbinele eoliene și proprietarii sunt obligați să le oprească”, a mai spus el.

[readmore]

Dronele sunt capabile să înlăture ghiața și zăpada de pe palele turbinelor eoliene și îi scapă de o grijă și pe oameni deoarece procesul este unul destul de periculos. Pe lângă procesul de curățare, drona poate să ajute și la stingerea incendiilor, iar compania crede că va putea să ajute și în misiunile de salvare. În prezent, compania testează aceste sistem de curățare pe una dintre proprietățile lor private, dar și în țările în care legislația este mai permisivă.

Până la salvări, te poți bucura de acest clip în care o dronă e folosită la dezghețat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Sursa: The Verge