Cea mai deșteaptă dronă din lume te urmărește cu 13 camere

Cea mai deșteaptă dronă din lume te urmărește cu 13 camere

Când te gândești la cea mai deșteaptă dronă din lume, este foarte probabil să-ți vină în minte o creație a celor de la DJI, dar Skydio R1 este mult mai capabilă.

În universul dronelor inteligente, DJI a alimentat evoluția în întreaga piață, cu modele ce adresează o varietate foarte mare de scenarii de utilizare. Concurența în piață devine însă una din ce în ce mai acerbă, mai ales dacă banii nu sunt neapărat o problemă.

Comparativ cu tot ce există la această oră pe piață, Skydio R1 este cea mai deșteaptă dronă pentru imortalizarea aventurilor tale, de unul singur sau împreună cu prietenii. Cel puțin aceasta este opinia celor de la Engadget, care au avut ocazia să se joace destul de mult cu ea.

Această creație este rezultatul câtorva ani de cercetare și dezvoltare a unei echipe formate din foști ingineri MIT. La bază, ai putea să o clasifici ca o cameră de acțiune care te urmărește din aer cu foarte mare precizie. În practică, R1 integrează nu mai puțin de 13 camere video asistate de un chipset NVIDIA Jetson pentru a procesa toată informația obținută de la o varietate de senzori în timp real.

Ca o referință suplimentară, Jetson este același creier pe care îl vezi în multe dintre mașinile autonome aflate în stadiu de prototip.

În privința utilității, aceasta este una dintre puținele drone pe care nu trebuie să o pilotezi aproape deloc. Se descurcă singură să te identifice în mediul ambiant din momentul în care ai aruncat-o în aer. Ocolește toate obstacolele cu o precizie remarcabilă, iar abilitățile ei sunt atât de impresionante, încât se descurcă chiar și în spații restrânse, precum un living sau un dormitor.

[readmore]

12 dintre cele 13 camere pe care le are cea mai deșteaptă dronă sunt folosite pentru obținerea informațiilor de poziționare. Ultima imortalizează conținut video în 4K pe cei 64GB de memorie internă ce nu poate fi extinsă. Are o autonomie de 16 minute și se poate deplasa cu o viteză maximă de aproximativ 30 Kmph. Prețul de achiziție este de 2500 de dolari.

Skydio R1 cea mai desteapta drona 2

Citește și:
Etichete: