Drona care strânge gunoiul îți arată posibilitățile imense ale tehnologiei

Drona care strânge gunoiul îți arată posibilitățile imense ale tehnologiei

Câțiva cercetători din Coreea de Sud au creat o dronă cu brațe pliabile, căreia i-au dat și o misiune: să caute și să strângă gunoiul.

Dronele fascinează pe toată lumea. Această tehnologie are deja reputația de a captura imagini video și fotografii din locuri greu accesibile oamenilor. Însă o dronă poate face mai mult de atât, în ciuda a ceea ce se spune.

Câțiva cercetători din Coreea de Sud au decis să creeze un sistem care să ajute dronele să-și folosească și practic aceste abilități. Drona creată de ei are brațe pliabile, concepute pentru a găsi și ridica obiecte de la sol.

Ideea de la care s-a plecat a fost să creeze un robot pliabile, dându-i dronei brațe robotizate cu actuatoare pliabile. Aceste brațe sunt atașate imediat, datorită inteligenței benzilor elastice, care sunt montate în interiorul servomotoarelor.

Datorită design-ului eficient, un braț retras măsoară doar 40 de milimetri și cântărește doar 285,6 grame, cu toată funcția controlată de un motor electric. Drona are în total șapte brațe, iar fiecare braț atinge 70 de centimetri cânt este complet extins.

În cele din urmă, echipa a reușit să producă un bot de tip dronă, care este ușor, compact și scalabil, menținând în același timp și componenta cinematică.

Invenția arată posibilitățile nesfârșite ale dronelor, dacă se folosesc și alte tehnologii, elemente de proiectare sau software. Deși rundele inițiale de testare au avut un real succes, echipa spune că s-ar putea face mai multe eforturi în domeniul cercetării și dezvoltării.

Astfel, ar mai putea lucra la lungimea brațelor pliabile pentru testele viitoare. Chiar și așa, cercetătorii au raportat deja că proiectul promite multe. Asta pentru că un UAV – vehicul aerian fără pilot – a afectuat deja o varietate de sarcini într-un spațiu închis.

[readmore]

În orice caz, lucrările oamenilor de știință care se concentrează pe drone – ca cei care au creat robotul pliabil – sunt de natură să ofere răspunsuri la o întrebare largă și practică pusă de mulți oameni: „Da, dar ce altceva pot să facă dronele?”.

Acum, pot să strângă și gunoiul, de exemplu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: