Essential Phone 2 a fost anulat, iar asta nu întristează pe nimeni

Essential Phone 2 a fost anulat, iar asta nu întristează pe nimeni

Essential Phone 2 trebuia să fie succesorul telefonului care ne-a adus pentru prima dată ecranele crestate, dar se pare că lucrurile nu sunt chiar atât de roz.

Cam anul trecut pe vremea asta ni se prezenta un telefon cu design revoluționar, dar care n-a prea fost băgat în seamă. Avea o mini-crestătură în partea de sus, unde se poziționa camera frontală, altfel ecranul mergea până sus de tot. Cu toate că na prea stârnit reacții la vremea respectivă, designul a fost preluat și de Apple, care a adus o crestătură mai mare și mai populară. Atât de populară încât majoritatea producătorilor de Android s-au repezit să copieze designul.

Essential Phone 2 ar fi trebuit să fie următorul produs al companiei, însă se pare că acesta a fost tras pe linie moartă. Cei de la Bloomberg susțin că dezvoltarea a fost anulată, iar că inginerii companiei lucrează acum la un produs din categoria smart home, care ar trebui să apară în 2019. Acesta ar putea fi un competitor pentru Echo, anunțat de Essential acum aproximativ un an, dar de care n-am mai auzit nimic.

Essential ar vrea să rămână în peisaj în ceea ce privește telefoanele, dar nu pentru a se ocupa de design. Compania ar fi dispusă să-i contracteze pe cei de la Foxconn pentru a se ocupa de producție. Există însă și planuri care implică vânzarea companiei, de la A la Z. Essential ar spera să vândă proiectele, componentele, brevetele și chiar speră să-i mute și pe angajați în cazul unei preluări.

Telefonul a debutat anul trecut, înconjurat de un val de aprecieri inițiale, mai ales datorită designului. Cu toate acestea, a avut un preț de telefon premium, 699 de dolari, iar dacă la asta adăugăm camera foto slabă și mai multe probleme software, e mai clar eșecul acestuia.

Sursa: theverge.com
Etichete: