Ca să repari un Essential Phone, trebuie să-l distrugi mai întâi

Ca să repari un Essential Phone, trebuie să-l distrugi mai întâi

Essential Phone este unul dintre cele mai atrăgătoare telefoane din această toamnă, dar pare să fie imposibil de reparat, conform celor de la iFixit.

Essential Phone a fost subiectul multor speculații și amânări. Înainte să ajungă pe piață și să fie livrate primele exemplare, Andy Rubin a a fost nevoit să anunțe că termenul inițial de livrare va fi amânat cu aproximativ o lună. În contextul în care Rubin a fost unul dintre inginerii responsabili de începuturile Android, foarte mulți au fost convinși că acesta va fi telefonul perfect. Pe de o parte, CEO-ul Essential Products și-a respectat promisiunea. Pe de altă parte, ar fi ideal să nu ți se strice.

Cum se întâmplă cu majoritatea gadgeturilor ce prezintă interes la public, iFixit a reușit să pună mâna pe Essential Phone în urmă cu câteva zile pentru a-l dezasambla. Procesul ar fi ajutat curioșii și pasionații de tehnologie să-și formeze o opinie vizavi de ușurința unei eventuale reparații. Concluzia a fost una îngrijorătoare.

essential-phone-teardown

Nota primită de Essential Phone pentru ușurința efectuării unei reparații a fost de 1 din 10. Realist vorbind, putem clasifica acest gadget ca fiind imposibil de reparat în afara unei reprezentanțe Essential. „Orice tentativă de a-l repara este probabil să genereze mai multe pagube decât remediază”, se arată în concluzia analizei iFixit.

Încercând să justifice nota infimă, cei de la iFixit au insistat asupra faptului că nici o componentă internă nu este accesibilă prin spatele aparatului. Orice reparație se realizează prin partea din față, iar pentru a îndepărta ecranul ești nevoit să-l îngheți și, în consecință, să-l spargi. Nici măcar portul USB-C de încărcare nu poate fi înlocuit cu ușurință, deoarece este sudat pe placa de bază. Practic, nicio componentă din telefon nu este ușor accesibilă și ar fi recomandabil să nu încerci vreodată să-l dezasamblezi dacă ți l-ai cumpărat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: