eMAG: sute de producători din România vând acum pe net

eMAG: sute de producători din România vând acum pe net

eMAG prezintă un bilanț promițător pentru producătorii mici din România. Conform magazinului online, într-un an au ajuns să vândă pe internet câteva sute de astfel producători locali.

În proiectul eMAG Marketplace, în urmă cu un an a anunțat „Deschide România” prin care producătorii mici locali să aibă acces la clienți printr-o deschidere mai mare pe internet. În prezent, eMAG susține că sunt disponibile circa 120.000 de produse și au fost și cinci povești de succes, precum HolzArt, Fabrica din sat, Albert Casa, Koson sau Handmade Butic.

La un an de la lansarea programului „Deschide România”, 530 de mici producători și întreprinderi sociale care produc în România și-au listat produsele în site. Asta peste estimarea inițială. Produsele sunt pentru casă și grădină, hainele și încălțămintea, jucăriile și accesoriile.

În programul acesta al eMAG, se pot înscrie mici producători, ONG-uri cu activități de producție din care se autofinanțează și PFA-uri care realizează produse meșteșugărești. Acestea pot avea orice domeniu de activitate, cu excepția industriei alimentare. Pentru ca un magazin să fie eligibil pentru proiectul eMAG, cifra de afaceri înregistrată în anul fiscal încheiat nu trebuie să depășească 500.000 de lei.

Magazinele înscrise în acest program beneficiază de un regim special de comisionare redus cu 50%, iar ONG-urile au comision 0.

Comercianții care doresc să vândă pe platforma eMAG Marketplace, în cadrul programului „Deschide România”, trebuie să producă exclusiv în România. Asta cu respectarea tuturor normelor și prevederilor legale. Pprodusele lor pot fi inclusiv produse meșteșugărești, realizate în serii mici.

În ceea ce privește eMAG Marketplace, la sfârșit de octombrie, platforma a ajuns la 6.000 de parteneri. De Black Friday, aceștia au completat oferta magazinului cu circa 1,7 milioane de produse. eMAG a avut circa 200.000 de produse, iar de Black Friday 2017 a anunțat că listează peste două milioane de produse în ofertă. Din Marketplace au participat circa 4.000 de parteneri. Produsele acestora sunt afișate pe site-ul magazinului online, la fiecare produs fiind afișat magazinul respectiv.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: