Cum ștergi istoricul căutărilor Google pe Android

Cum ștergi istoricul căutărilor Google pe Android

Dacă nu vă folosiți doar voi telefonul sau tableta cu Android, istoricul căutărilor Google poate fi o sursă de stres. Există însă o soluție rapidă prin care puteți șterge acele informații.

Google este omniprezent în viața noastră de internauți. Nimeni nu știe însă mai bine acest lucru decât un utilizator de Android, care se lovește de serviciile gigantului din Mountain View la fiecare pas. Indiferent dacă v-ați obișnuit să purtați dialoguri cu asistentul virtual Google sau pur și simplu căutați foarte multe informații pe parcursul unei zile, compania americană ajunge să dețină foarte multe detalii despre lucrurile care vă plac sau nu vă plac.

Deși este destul de dificil să ștergi toate informațiile pe care le are Google despre tine, când vine vorba de istoricul căutărilor Google, ar fi bine să ai în vedere pașii care trebuie urmații. S-ar putea să nu fie nevoie să faci acest gest foarte des, dar ar fi păcat ca persoana iubită să afle ce cadou îi iei de Crăciun doar pentru că ți-au luat un pic telefon să caute numele unui actor.

Indiferent de motiv, există mai multe soluții la această problemă. O aplicați pe cea care se pretează, în funcție de amploarea situației voastre. Dacă vreți să ștergeți doar anumite căutări din istoricul Google, deschideți Google Now din ecranul principal al telefonului. Faceți un tap pe câmpul de căutare din partea de sus a ecranului și imediat veți vedea câteva elemente din istoricul căutărilor Google efectuate în trecut. Țineți degetul apăsat pe cele pe care le doriți șterse și confirmați eliminarea lor din listă.

Dacă vreți să ștergeți toate căutările efectuate prin intermediul Google dintr-un foc, folosiți myactivity.google.com. Autentificați-vă cu numele de utilizator și parola contului vostru și, din secțiunea Google Now din meniul principal din stânga sus intrați la Settings – Accounts & Privacy. De aici, My activity este zona de interes pentur voi. Faceți un tap pe Delete activity by și, deși puteți șterge multe alte date din contul vostru Google, ne vom axa pe istoricul căutărilor. Pentru acest scop, faceți un tap pe All products și din lista respectivă alegeți Search. Ar fi indicat să alegeți perioada de căutări pe care le vreți șterse. All time este varianta pentru a șterge tot. La final, pentru inițierea procesului de ștergere, apăsați pe Ok. Confirmați alegerea.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI