Cum ștergi istoricul YouTube pe PC sau Mac și întrerupi salvarea sa

Cum ștergi istoricul YouTube pe PC sau Mac și întrerupi salvarea sa
14:55 16.09.2018

Dacă ai o problemă cu recomandările pe care ți le generează cel mai popular serviciu de streaming, ar fi bine să înveți cum ștergi istoricul la YouTube și întrerupi salvarea sa.

Pe lângă o colecție surprinzător de stufoasă și în permanentă creștere de clipuri, YouTube include foarte multe funcții pe care s-ar putea să nu le fi folosit niciodată. De exemplu, este posibil să nu-ți pese că tot ceea ce ai vizionat vreodată se păstrează într-o listă ușor accesibilă de pe orice dispozitiv pe care ești autentificat cu același nume de utilizator. Istoricul respectiv contează însă mai multe decât crezi.

În primul rând, s-ar putea să-ți fie rușine de câteva clipuri pe care le-ai văzut online la trei dimineața într-o zi de vineri, dacă împărtășești telefonul sau tableta cu cineva. Mai mult decât atât, întregul conținut al paginii principale care îți apare în momentul în care intri pe aplicația YouTube sau pe www.youtube.com este influențat de ceea ce ai văzut în trecut și s-ar putea să nu îți dorești acest lucru.

Partea bună este că ștergerea istoricului vizionărilor pe YouTube necesită doar câteva clickuri. În trecut, am detaliat cum ștergi istoricul pe iPhone sau Android, în aplicația de mobil. Dacă petreci cea mai mare parte a timpului pe un PC sau Mac, ar fi bine să înveți cum aplici aceeași soluție prin intermediul browserului preferat.

Dacă intri pe YouTube.com și ești autentificat, în partea stângă a ecranului, vei vedea un buton marcat într-un mod cât se poate de clar cu textul Istoric sau History, în funcție de limba pe care o ai definită pentru profilul de Google. Acolo, poți accesa foarte ușor orice clip pe care l-ai văzut în trecut. Dacă vrei să ștergi istoricul, apasă pe ”Șterge tot istoricul vizionărilor”.

În cazul în care vrei să vezi câteva clipuri pe care nu le dorești salvate, apasă înainte de redarea lor pe Întrerupe istoricul vizionărilor. Nu uita să reiei salvarea istoricului din același meniu, dacă îți dorești asta.

Cum ștergi istoric YouTUbe

 

loading...