21 apr. 2015 | 06:50

Cum vă descărcaţi tot istoricul căutărilor pe Google?

ACTUALITATE
Cum vă descărcaţi tot istoricul căutărilor pe Google?

Dacă aţi fost vreodată curioşi ce aţi căutat în urmă cu şase luni pe Google, compania americană vă oferă acces la întreaga voastră arhivă de căutări.

Google încearcă să ofere un nivel de transparenţă sporit când vine vorba de modul în care îşi desfăşoară activităţile. Mai mult decât atât, vrea să vă ofere un control sporit asupra informaţiilor voastre ajunse online. Din această iniţiativă face parte şi cel mai recent gest al gigantului american.

În urmă cu ceva timp cei de la Google v-au oferit posibilitatea să vă accesaţi întregul pe care le-aţi făcut vreodată prin intermediul popularului motor de căutare. Înainte de orice, merită să aveţi în vedere că această funcţie este disponibilă doar internauţilor care se autentifică în momentul în care folosesc serviciile gigantului din Mountain View. Dacă nu aveţi un cont de Gmail şi nu v-aţi obişnuit să vă vedeţi numele în colţul din dreapta sus al ferestrei de Google, este foarte probabil ca aceste informaţii să nu se aplice în cazul vostru.

Pe lângă posibilitatea de a vă vizualiza istoricul căutărilor, vă permite să vi le şi descărcaţi într-o arhivă de tip Zip pentru a le vizualiza ulterior. Ca un mic detaliu de fond, această funcţie a început să fie implementată pentru prima oară în 2014, dar acum este disponibilă tuturor. Pentru a începe procedura, intraţi pe www.google.com, asiguraţi-vă că sunteţi autentificaţi şi faceţi click în partea de jos a paginii de căutare pe butonul setări, urmat de un click pe Istoric. În scurt timp veţi fi întâmpinaţi de o pagină similară cu cea de mai sus. Aici, faceţi click pe motoraşul din dreapta sus şi alegeţi opţiunea Descărcaţi. Pe ecran vă va fi afişat un mesaj de avertisment prin care sunteţi rugaţi să nu executaţi această activitate pe un sistem partajat, ci doar pe computerul personal, din motive de securitate. Din momentul în care aţi făcut click pe creaţi o arhivă, va trebui să aşteptaţi câteva minute sau câteva ore până când aceasta va fi creată, în funcţie de volumul de informaţii. Finalizarea operaţiunii va fi confirmată printr-un email pe care îl veţi primi de la Google. După acest pas, fişierul efectiv cu istoricul căutărilor voastre va fi accesibil pe Google Drive de unde îl puteţi descărca în computer.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele