Ce îți provoacă dependența de ciocolată
Dacă te-ai întrebat de multe ori dacă ciocolata și, implicit, zahărul sunt cele care creează dependența propriu zisă. Ei bine, cercetătorii îți răspund la întrebări.
Dacă dai search pe Google, vei vedea o mulțime de articole despre cât de rău este zahărul și cum el te distruge. În plus, vei găsi și multe sfaturi despre cum să îți oprești pofta de dulce. Ceea ce nu vei găsi destul de explicit este modul în care afectează zahărul. Ciocolata este cea care ne face să ne dorim să mâncăm din ce în ce mai mult?
Zahărul este carbohidrat, o categorie care include amidonul. Zahărul nu este calculat doar în funcție de dulciurile pe care le mănânci. El se găsește în majoritatea alimentelor și băuturilor. Corpul tău răspunde diferit la zahărul dintr-un măr, de exemplu, deși acest fruct este încărcat cu zaharuri. Pentru aceeași cantitate de carbohidrați, zahărul de masă va provoca o creștere mai mare a glicemiei, comparativ cu cantitatea dintr-un măr.
Asta se datorează faptului că zaharurile mărului sunt în formă naturală. „Zahărul este sechestrat în structura fructului și se scurge lent. În schimb, zahărul din sucuri și bomboane ridică glicemia din sânge”, spune David Ludwig, medic și profesor de nutriție la Școala de Sănătate Publică Harvard TH Chan.
La asta se raportează nutriționiștii atunci când citează indicele glicemic al unui produs alimentar. Un aliment cu un induce glicemic mare ridică glicemia mai mult decât un aliment cu un indice glicemic mediu sau scăzut. Asta este și logic.
Regula de bază: cu cât un aliment este mai rafinat și procesat, cu atât indicele glicemic este mai mare, potrivit Asociației Americane de Diabet. Nu este vorba doar de alimentele dulci. pâinea, de exemplu, este un aliment cu indice glicemic ridicat.
Oamenii de știință consideră că, de fapt, creșterea glicemiei este responsabilă pentru pofta pe care o simți. „Alimentele zaharoase și carbohidrații rafinați provoacă creșterea glicemiei din sânge, Trei-patru ore mai târziu, are loc un un ciclu în sânge, care pregătește creierul să te facă se vrei mai mult din aceste alimente.
Ludwig a analizat creierul a 12 bărbați supraponderali sau obezi după patru oe de la o gustare cu indice glicemic ridicat. El a descoperit o activitate crescută în regiunile creierului care răspund drogurilor. Mai apoi, a cerut unui număr mare de studenți să identifice alimentele pe care le mănâncă atunci când vor să obțină reducerea emoțiilor negative sau creșterea plăcerii.
Ciocolata a fost pe primul loc, urmată imediat de înghețată, cartofi prăjiți, pizza, prăjituri și chipsuri. Substanțele dependente au, de obicei, o potență mare și o rată de absorbție rapidă. nu există alimente substitutive care îți pot opri pofta de zahăr. Însă înlocuirea unui aliment cu indice glicemic mai mic poate împiedica ciclul de zahăr din sânge.