Copiii abuzează de iPhone, iar dependența are consecințe grave

Copiii abuzează de iPhone, iar dependența are consecințe grave

Mai mulți investitori în acțiuni Apple au redactat o scrisoare deschisă prin care speră să atragă atenția gigantului american vizavi de dependența de iPhone.

Cu toții știm cât de gravă este dependența copiilor de gadgeturi mobile și, în special, de smartphone-uri. Din ce în ce mai puțini adolescenți au abilitatea să se bucure de câteva ore pe zi din viață fără un telefon mobil în mână. În contextul în care iDevice-urile sunt foarte populare printre cei tineri, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că iPhone-urile au fost clasificate ca fiind cele mai periculoase pentru copii și adolescenți.

Printr-o scrisoare deschisă redactată la adresa Apple, Jana Partners LLC și California State Teachers’ Retirement System (Calstrs) speră să convingă gigantul din Cupertino să implementeze mai multe măsuri în iOS pentru restricționarea accesului copiilor. La această oră, a devenit imposibil să iei pur și simplu telefonul unui copil. Ține însă de creatorii acestor dispozitive să implementeze măsuri prin care să monitorizezi activitatea copiilor sau să o poți restricționa cu ușurință. În definitiv, ar trebui să poți stabili niște limite pentru minimizarea efectelor viciului.

Acest avertisment vine după publicarea mai multor studii care au confirmat efectele negative ale dependenței de smartphone-uri printre copii și adolescenți. Printre urmările dependenței se numără scăderea nivelului de atenție la școală, un risc sporit de depresie și tentative de suicid. Cele două grupuri care au redactat scrisoarea deschisă speră ca Apple să efectueze propriile teste independente pe aceleași subiecte pentru a ajunge la o concluzie vizavi de impactul psihologic al utilizării abuzive de telefoane mobile.

În final, inițiatorii acestui avertisment sunt de părere că Apple ar trebui să facă o treabă mult mai bună la implementarea unor soluții pentru micșorarea efectelor negative al dependeței de tehnologie. Nu de alta, dar confirmări suplimentare ale unor urmări grave din același spectru s-ar putea reflecta în scăderea acțiunilor Apple, iar atunci toată lumea ar avea de suferit.

Citește și: