Jocul bizar prin care poți să controlezi alți oameni tocmai a fost creat

Jocul bizar prin care poți să controlezi alți oameni tocmai a fost creat

Institutul de Tehnologie din Massachusetts (MIT) este renumit pentru cei mai buni ingineri, programatori și oamenii de știință din lume care au pregătit un proiect inedit.

Laboratorul de Media al Universității a devenit cunoscut pentru lansarea unor proiecte experimentale în luna Octombrie. În 2016, cercetătorii au creat programul Nightmare Machine, care a transformat fotografiile obișnuite în imagini macabre. Apoi, în 2017, un savant a inventat software-ul AI „Shelley”, care a învățat cum să-și scrie propriile povești de groază.

După cum deja ți-ai dat seama, proiectele sunt create cu ocazia Halloween-ului, iar cel de anul acesta duce seria la un alt nivel. BeeMe este descris ca un joc social care urmărește să aducă o nouă lumină asupra potențialului uman în noua eră digitală.

„În noaptea de Halloween, un actor va renunța la voința lui pe care o va preda utilizatorilor de internet care îi vor controla fiecare acțiune”, a declarat Niccolò Pescetelli de la Laboratorul Media MIT.

De asemenea, el a adăugat că evenimentul va urmări povestea unui AI diabolic, numit Zookd, care a fost lansat online în mod accidental. Utilizatorii de internet trebuie să coopereze și să-l ajute pe actor să-l învingă pe Zookd.

Persoana care va fi controlată nu este una oarecare, ci un actor instruit. Jocul va dura aproximativ două ore, însă publicul este cel care va decide, în cele din urmă, durata acestuia.

În ceea ce privește regulile jocului, vor fi interzise comenzile care încalcă legea sau pun integritatea actorului în pericol. În rest, totul este permis. Participanții vor putea controla actorul printr-un browser web, iar tot evenimentul va fi live pe pagina beeme.online.

BeeMe este un joc distopic care promite să modifice chipul interacțiunilor digitale, prin ruperea celui de al patrulea perete al Internetului și aducerea lui înapoi în realitate. Jocul are scopul de a deschide un subiect serios legat de conversație, intimitate, etică, divertisment și interacțiuni sociale.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: