19 oct. 2018 | 13:27

Sims te va ajuta să fii influencer în joc, dacă în realitate nu poți

ACTUALITATE
Sims te va ajuta să fii influencer în joc, dacă în realitate nu poți

Jocurile din seria Sims îți permit să îți îndeplinești tot felul de fantezii în cadrul jocului, iar de acum vei putea să devii și influencer, dacă vreodată ai visat așa ceva.

Versiunea extinsă a jocului Sims 4, Get Famous, te lasă să devii influencer. Conform producătorului senior Grant Rodiek, jucătorii cer adeseori noi cariere pentru personajele din joc. Astfel, pentru a-i convinge și pe tinerii din generația Z să joace Sims, producătorii au adăugat job-uri mai puțin tradiționale, din zona fashion, o schimbare destul de mare față de job-urile tradiționale, din domeniul militar și cel business.

Totuși, nu a fost așa ușor să le ofere personajelor Sims job-uri în mediul online. „Mare parte din jocul nostru este vizual”, a spus el. „Este vorba despre a-i vedea pe Sims cum fac lucruri, apoi despre a vedea reacții clare, intuitive, ca un rezultat a ceea ce au făcut ei”.

Personajele din joc au deja versiunea lor de Instagram – denumită Simstagram – unde pot posta fotografii cu animale și mâncare. În extensia Get Famous apare și un fel de tabelă de tipul Pinterest, unde caracterele pot conecta imagini legate de life-style între ele. Personajele vor mai avea și o așa zisă stație de streaming – ca un fel de Twitch. De acolo, jucătorii pot alege ce vor face personajele pentru a atinge faima în mediul online.

„Mare parte din ceea ce facem cu The Sims este să creem piese lego pe care jucătorii le folosesc pentru a spune povești”, a explicat Rodiek.

Există și critici care spun că adăugarea opțiunii unei cariere de influencer în joc este exagerată. Totuși, echipa din spatele jocului vrea ca aceasta să devină o carieră dorită, la fel cum este și în realitatate pentru mulți tineri. „Scopul nostru nu este să îi parodiem [pe influenceri]”, a mai spus Rodiek. „Prezentăm asta ca o carieră serioasă, o carieră reală, o modalitate reală de a-ți face un trai”.