09 ian. 2018 | 15:00

Românii, la cel mai mare festival de tehnologie: ce anunță Bitdefender

ACTUALITATE
Românii, la cel mai mare festival de tehnologie: ce anunță Bitdefender

Bitdefender reprezintă România și progresele sau în securitatea cibernetică la CES, cel mai mare târg de tehnologie, cu a doua generație de Bitdefender BOX.

În noiembrie, compania a lansat ”câinele de pază” al internetului, care te protejează pe tine prin protejarea dispozitivelor conectate la WiFi de atacurile și amenințările cibernetice. Acum, Bitdefender prezintă la târgul de tehnologie CES 2018 noile funcționalități ale celei de-a doua generații a Bitdefender BOX, dispozitivul de securitate produs la Satu Mare care protejează toate gadgeturile inteligente conectate la internet.

A doua generație BOX este capabilă să se interconecteze cu asistenții din locuințe inteligente, ca Google Home și Amazon Echo, și îți permite, printre altele, să folosești inclusiv comenzi vocale ca să scaneze de amenințări informatice anumite dispozitive sau să întrerupă conexiunea la internet când nu mai este nevoie de ea. BOX va încorpora și soluțiile de asistență parentală, care le permit părinților să asigure siguranța online a copiilor, o problemă destul de întâlnită.

Bitdefender BOX oferă un sistem avansat de protecție a datelor, bazat pe analiza în timp real a traficului de internet, și pe mecanisme de corelare a incidentelor de securitate cibernetică, care te avertizează atunci când există amenințări periculoase și blochează încercările atacatorilor de a-ți invada viața personală.

Bitdefender BOX a fost prezentat în premieră la CES 2017. Compania a clasat România în topul țărilor fruntașe atunci când vine vorba de securitate cibernetică, software și, mai nou, cu hardware. Totodată, compania a ajuns la o valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari.

La sfârșitul anului trecut, în noiembrie, noul Bitdefender BOX a primit premiul Honori CES Innovation Award la categoria cybersecurity. Bitdefender este prima companie din lume care a lansat în 2015 un dispozitiv de securitate care anticipa tendințele unei piețe în care tot mai multe dintre aparatele electronice folosite zilnic se conectează la internet, fără ca utilizatorii să aibă posibilitatea să le protejeze de amenințări cibernetice.