Fabricat în România: gadgetul anti-hackeri construit local

Fabricat în România: gadgetul anti-hackeri construit local

În urmă cu doi ani, Bitdefender a anunțat un gadget care să te protejeze de hackeri. Acum, noua generație a dispozitivului va fi fabricată în România.

Bitdefender Box, noul gadget care îți protejează conexiunile la internet și dispozitivele de atacurile hackerilor, a fost dezvoltat integral de echipa de cercetare și dezvoltare a companiei din România. Va fi lansat în noiembrie, pe piața din America, și va ajunge apoi în piețe ca Franța, Canada, Germania, Japonia sau Marea Britanie.

Prima versiune a Bitdefender Box a fost lansată în primăvara anului 2015, în America. La acel moment, compania a spus că dispozitivul e bazat pe 21 de brevete de invenție înregistrate de cercetători din echipa românească a Bitdefender (din București, Cluj, Iași și Timișoara). De anul acesta, nu doar cercetarea e locală, ci și fabricarea propriu-zisă.

Bitdefender va produce Box în fabrica grupului german Zollner din Satu Mare. Decizia înseamnă și o creștere a costurilor cu 7% față de producția din China. Totuși, compania consideră că siguranța de-a ști ce primești față de ce ai cerut bate avantajul prețurilor mai mici din China. Altfel, dispozitivul propriu-zis a fost prezentat la CES 2017, din Las Vegas, și compania a reușit să fie prima din lume care să aibă un hardware pentru zona de securitate cibernetică.

Bitdefender Box funcționează similar unui antivirus, doar că în loc să instalezi ceva, doar „filtrezi“ internetul prin acest gadget. Astfel, sistemul de prevenire a atacurilor externe inspectează traficul de internet și indică orice încercare de-a exploata vulnerabilități existente în dispozitivele inteligente din casă. Mai mult, sistemul de control al accesului la rețea permite utilizatorilor să supravegheze accesul la rețeaua familiei, în timp ce modulul de evaluare a vulnerabilităților alertează asupra incidentelor din rețea și oferă recomandări pentru a reduce riscul unor atacuri.

Optimismul companiei e că, în trei ani, dispozitivul va înlocui actualele soluții de securitate individuale. Bitdefender se așteaptă să vândă câteva sute de mii de unități în primul an pe piață al dispozitivului. Despre această revoluție a securității cibernetice poți afla din reportajul realizat de PLAYTECH.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: