Compania românească Bitdefender anunță un succes remarcabil de 1 decembrie

Compania românească Bitdefender anunță un succes remarcabil de 1 decembrie

De 1 decembrie, presa este concentrată pe paradă și pe diverse moduri de sărbătoare. Totuși, între toate știrile și-a făcut loc și vestea că Bitdefender a ajuns să fie evaluată la o valoare imensă pentru o companie românească. 

Bitdefender este o companie din România care a reușit până acum să fie în topul producătorilor de soluții de securitate. Acum, anunță că fondul de investiții Vitruvian Partners a devenit al doilea cel mai mare acționar al companiei. A achiziționat un pachet minoritar de aproximativ 30%, deținut de fondul de investiții Axxess Capital.

Valoarea companiei Bitdefender este astfel stabilită la peste 600 de milioane de dolari, în urma achiziției. În lumea tehnologiei, o companie „unicorn” este una care ajunge evaluată la un miliard de dolari. Dintre toate cele din România, Bitdefender este cel mai aproape. Totodată, și-a extins operațiunile la nivel internațional în ultimii ani prin stabilirea unui nou sediu enterprise în Santa Clara, California, pe lângă cel din București. Astfel, peste 40% din vânzările companiei provin de pe piața nord-americană, una dintre regiunile cu cele mai mari creșteri la nivel global.

La final de 2017, Bitdefender raportează că are 1.300 de angajați în nouă țări, care deservesc clienți din peste 150 de piețe și o rețea de circa 7.000 de parteneri revânzători. Mai mult, 50% din angajați sunt implicați în activități de cercetare și dezvoltare în cele patru centre din București, Cluj, Iași și Timișoara. De anul acesta, compania produce și hardware chiar în România, la Satu Mare.

Gadgetul Box e deja la vânzare în Statele Unite ale Americii și va ajunge în România din 2018. Costurile de producție, față de cele din China, sunt mai mari cu 7%, dar compania susține că are un control mai mare asupra calității, dacă fabrică pe plan local. Cât despre ultima achiziție de acțiuni, pachetul majoritar rămâne tot la cofondatorii Bitdefender, adică Măriuca și Florin Talpeș. Tranzacția dintre Axxess Capital și Vitruvian Partners a fost intermediată de reprezentanții filialei din Londra a Deutsche Bank AG și urmează a fi supusă aprobărilor instituții de reglementare.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: