03 nov. 2018 | 15:30

Cum a supraviețuit un bărbat cu o lingură în esofag timp de un an

ACTUALITATE
Cum a supraviețuit un bărbat cu o lingură în esofag timp de un an

Un bărbat din China a supraviețuit vreme de un an cu o lingură de oțel blocată în esofag – dar cumva a supraviețuit, și fără să aibă parte de prea mult disconfort.

Bărbatul, cunoscut drept Mr. Zhang, a înghițit o lingură lungă de 20 de centimetri în 2017, după ce a primit o provocare. După cum au explicat cei de la Spitalul General Xinjiang Meikuang, lingura s-a oprit în esofagul bărbatului și a rămas acolo. Au trecut mai multe luni – dar cumva, iritația nu a fost atât de rea încât să îl facă pe Zhang să meargă la doctor.

Totuși, în octombrie 2018 a început să simtă dureri în piept și să aibă dificultăți în a respira, așa că a mers la doctor. Când s-a prezentat la spital, bărbatul se ținea de piept și părea să sufere de dureri intense, conform doctorului Yu Xiwu, directorul departamentului de otorinolaringologie (ORL) al spitalului. Doctorii i-au făcut bărbatului o endoscopie, care le-a permis să observe lingura acoperită de mucoasă.

Doctorii au stabilit că, dacă lingura nu este scoasă imediat, îi poate pune în pericol viața bărbatului. Așa că, utilizând un forceps, au scos lingura prin gura bărbatului. „Am fost foarte surprins” , a explicat Xiwu. ” Niciodată nu am întâlnit un pacient asemănător” .

Zhang nu este însă un caz special, dacă privim în ansamblu. Oamenii înghit adeseori obiecte pe care nu ar trebui să le înghită – monede, proteze dentare, brichete. De cele mai multe ori, e vorba de accidente. Dar sunt și situații mai bizare. Spre exemplu, în 2016, un bărbat de 42 de ani a înghiți 40 de cuțite pe o perioadă de două luni. Motivul invocat de el a fost că îi plăcea gustul lor. Cuțitele au ajuns să îi cauzeze răni profunde în interior, care au dus la hemoragii. Doctorii au reușit să îi salveze însă viața pe ultima sută de metri.