16 dec. 2018 | 15:03

ASUS se reorientează și vrea să-ți ofere doar telefoane de top

ACTUALITATE
ASUS se reorientează și vrea să-ți ofere doar telefoane de top

Dacă ai urmărit parcursul celor de la Asus în materie de telefoane mobile, ai remarcat probabil și cele mai noi direcții de produs ale acestora.

Telefoanele Asus nu sunt neapărat tocmai cele pe care le-ai recomanda în cazul cumpărării unui flagship. Zenfone 5Z e cel mai performant telefon din serie până acum, cu procesor Snapdragon 845, cameră bună și alte cele. Modelele anterioare au fost mid-range-uri diverse, dar iarăși, nu chiar telefoanele pe care ți le-ai dori.

ROG Phone, pe de altă parte, e un telefon destul de special. Are specificații demne de un flagship, ba chiar mai puternice de atât, dacă te uiți la procesor. Are și o mulțime de accesorii care îl transformă într-o consolă, într-un PC sau chiar într-o consolă portabilă. Telefonul a fost bine primit, iar compania vrea să mizeze pe acest telefon, dar și pe altele pe care le va lansa în viitor.

Jerry Shen, CEO al Asus de-a lungul a aproape 10 ani, tocmai ce și-a dat demisia. Această mișcare este una destul de importantă, care cu siguranță va avea urmări în companie. Chiar Shen a declarat că direcția Asus în materie de telefoane mobile se va schimba. Astfel, e foarte probabil să vedem mai multe smartphone-uri ca ROG Phone și mai puține dintre cele din seria Zenfone.

Să rămâi relevant în industria asta nu e tocmai ușor, mai ales când ai de-a face cu competiție din toate direcțiile. O companie ca Asus ar putea să aibă doar de câștigat dacă se orientează către nișa telefoanelor de gaming. Republic of Gamers e un brand deja binecunoscut în industrie, în ceea ce privește sistemele de joc și accesoriile aferente. Expansiunea către segmentul de mobile pare următorul pas logic pe care să îl facă compania.