Șeful Apple care a dormit în fabrici ca să facă cel mai bun iPhone

Șeful Apple care a dormit în fabrici ca să facă cel mai bun iPhone

Jony Ive este omul care a realizat designul iPhone-ului tău. El este arhitectul tuturor telefoanelor, iPad-urilor și Mac-urilor de la Apple.

În fiecare model de la Apple există cel puțin o mică parte din viziunea lui Jony Ive. Dar el nu este doar un tip obișnuit care știe să facă schițe. El este cel mai bun designer pe care l-a avut vreodată compania Apple și cel care a lucrat alături de însuși Steve Jobs.

La cei 51 de ani ai săi, Jony Ive nu obișnuiește să spună prea multe lucruri despre sine, cu toate că ar putea scrie un roman despre viața lui. S-a alăturat echipei Apple în 1992, iar devotamentul și perseverența l-au condus până în funcția de șef al departamentului de design în 2015. Ive este cel care l-a încurajat pe Steve Jobs să facă fiecare dispozitiv alb. El e cel care s-a implicat în dezvoltarea ecranului tactil de acum.

El este cel care a realizat designul unor gadgeturi pe care probabil le-ai folosit: iPod, iPad, iPhone și iMac.

Într-una dintre rarele ocazii, Jony Ive a dezvăluit mai multe lucruri despre sine într-un interviu cu Naomi Campbell, pentru revista Vogue. Modul său briliant de a vedea în spațiu și de a concepe obiecte practice i-a adus o poziție de top în companie, iar azi, și-a îndreptat atenția către lumea modei, artei, comerțului și chiar politicii. Totul se datorează influenței pe care a căpătat-o în timp, sub acoperișul Apple.

YouTube

Ai multe de învățat de la Jony pentru că el are o metodă de lucru atipică. El n-a fost niciodată genul de muncitor care după ce a realizat schița unui dispozitiv să predea sarcina mai departe.

„Nu poți să faci un design abstract și apoi să pui pe altcineva să îl facă. Am stat cu lunile în locurile unde se realizează produsele. Nu știu cum ai putea fi un designer eficient, dacă nu faci asta”, a explicat Ive într-un interviu. De asemenea, când a fost întrebat, nu a negat că a dormit pe podeaua fabricilor înainte să fie lansat un nou model de iPhone.

Ive și-a dedicat întreaga viață muncii sale, dar nu e vorba de o loialitate absurdă pentru companie, cât despre un devotament absolut față de rezultatul pe care și-l dorește.

Discreția este parte din viziunea sa despre succes și probabil că nu există companie mai secretoasă decât Apple când vine vorba de produsele sale. „Unul dintre lucrurile definitorii ale naturii ideilor este cât pot fi ele de fragile. Pentru a proteja o idee, trebuie să ai grijă cui i-o dezvălui. O critică prematură poate să pună capăt unei idei care ar fi meritat o șansă în plus”.

Jony Ive și Steve Jobs au revoluționat designul tehnologiei computerelor

Jony Ive l-a admirat pe Steve Jobs, iar el, la rândul său, a văzut potențialul imens al lui Ive. Amândoi au lucrat împreună mai bine de zece ani la dezvoltarea uneia dintre cele mai mari corporații de pe planetă. Jony nu a încetat niciodată să creadă că Jobs a fost de asemenea, un designer excepțional.

„Avea o libertate de gândire incredibilă. Nu se supunea regulilor care erau acceptate ca fiind înțelepte și dădea dovadă un extraordinat optimism și și entuziasm”, a mai spus acesta.

În plus, fondatorul Apple avea darul remarcabil de a vedea binele în oameni: „În cele din urmă, moștenirea lui Steve este un set de valori și, cred eu, credința în încercare. Adesea, cei care vorbesc cel mai puțin sunt ușor de trecut cu vederea, dar el se pricepea de minune să asculte, la fel de bine cum conducea și vorbea”, a adăugat Ive.

Ive a recunoscut că nu a fost un copil briliant la școală, dar i-a plăcut foarte mult să deseneze, dar nu de dragul artei în sine, ci pentru a realiza ceva cu ajutorul acestui desen.

Steve Jobs a văzut talentul înnăscut al lui Ive și l-a ajutat să-și atingă potențialul maxim, de aceea Ive l-a considerat un model de urmat. Obiectele simple pe care Ive le făcea în copilprie, precum cutiile din carduri, au devenit mai târziu baza pentru formarea sa profesională de excepție.

Jony Ive se numără azi printre cei mai influenți oameni de pe planetă și este, la rândul lui, un bun exemplu de dedicare totală pentru carieră.

Sursa: cultofmac