WhatsApp suportă GIF: Cum trimiți animații amuzante prietenilor pe iOS și Android [VIDEO]

WhatsApp suportă GIF nativ acum și este mai simplu ca niciodată să trimiți clipuri amuzante prietenilor fără să fii nevoit să sari dintr-o aplicație în alta.

După Facebook Messenger, Instagram, iMessage și multe alte aplicații de chat, WhatsApp suportă GIF nativ. Asta înseamnă că nu trebuie să-ți instalezi o tastatură terță pe smartphone și nici nu ești nevoit să salvezi GIF-uri în prealabil în galeria de imagini de pe telefon doar pentru a le expedia o singură dată unui prieten.

Cum era de așteptat, procedura căutării de GIF-uri și expedierea lor se realizează într-un mod cât se poate de facil folosind WhatsApp. Există totuși câteva detalii pe care ar fi bine să le ai în vedere și care s-ar putea să-ți facă viața mai ușoară dacă te gândești să profiți de faptul că WhatsApp suportă GIF.

Primul pas pe care trebuie să-l faci pentru a trimite un GIF, este să te asiguri că ai instalată ultima versiune a aplicației de chat. Asta înseamnă să folosești aceste linkuri de Google Play și Apple AppStore pentru a verifica că nu trebuie să-ți instalezi vreo actualizare. Rămâne să intri în WhatsApp și să deschizi o conversație anterioară cu un prieten sau să inițiezi un dialog nou. Nu contează dacă folosești un iPhone sau Android, procedura de acum înainte este identică.

Pentru a expedia un GIF, apasă pe butonul + din stânga zonei în care îți tastezi mesajul. Alege Photo & Video Library sau Biblioteca de poze și video, în cazul în care ai interfața în română. Nu foarte evident este butonul marcat GIF cu o lupă în stânga din colțul din stânga jos al galeriei tale foto. Trebuie să-l accesezi pentru a începe navigarea printr-o listă stufoasă de GIF-uri sau pentru a căuta unul care te încântă pe tine. După ce ai ales GIF-ul dorit printr-un tap pe el, automat se deschide o fereastră opțională de editare. De aici, poți decupa GIF-ul, î-i poți micșora durata, poți scrie ceva pe el sau îi poți atașa un emoticon. Practic, întâmpini aceleași opțiuni pe care le ai la dispoziție când trimiți o fotografie obișnuită din galerie. Expedierea se execută prin apăsarea săgeții albastre din dreapta jos.

Ca o notă de subsol destul de interesantă, noua versiune de WhatsApp suportă și realizarea de GIF-uri din clipurile pe care le ai în galerie. Pentru a profita de această abilitate, după ce ai ales un clip pe care vrei să-l trimiți unui prieten, în colțul din dreapta sus al ferestrei de editare vei avea un buton marcat GIF. Atinge-l, eventual decupează-ți clipul și expediază-l ca pe o fotografie obișnuită.

Alexandru Puiu
09:51 12.06.2017
Citește tot articolul →
Cele mai noi articole video