07 iun. 2017 | 07:57

WhatsApp a primit cel mai important update din acest an și este disponibil acum

ACTUALITATE
WhatsApp a primit cel mai important update din acest an și este disponibil acum

WhatsApp nu are parte de actualizări la fel de des precum Facebook Messenger sau Instagram, dar tocmai a beneficiat de un upgrade important.

La fel ca Instagram sau Oculus, WhatsApp este o companie Facebook. Partea bună este că Mark Zuckerberg a decis să lase aplicația de chat ca o entitate de sine stătătoare, iar cei mai mulți utilizatori nici măcar nu știu că se află sub conducerea aceluiași bord director. Trecând însă peste informațiile de fond, mulți utilizatori se vor bucura să afle că tocmai au beneficiat de un update foarte important.

Cum s-a mai întâmplat deja de câteva ori în trecut, noul set de funcții introduse astăzi în WhatsApp sunt disponibile inițial doar utilizatorilor de iPhone. Posesorii de Android vor mai avea de așteptat câteva zile sau câteva săptămâni până când se vor bucura de aceleași beneficii.

Prin intermediul celei mai noi versiuni ce poate fi descărcată gratuit din AppStore, WhatsApp a introdus suportul pentru albume, filtre și răspunsuri rapide pe iPhone. De acum înainte, în momentul în care primești patru sau mai multe fotografii sau clipuri video, respectivul conținut multimedia va fi grupat sub forma unui album. După cum se poate vedea în captura de ecran de mai sus, în loc să vezi imaginile primite una după alta într-o listă, acestea vor apărea ca icoane într-un set de câte patru. Un simplu tap pe oricare dintre imagini se va reflecta în afișarea lor pe întregul ecran și vei putea naviga printre ele folosind swipe-uri.

Înainte să expediezi o fotografie, un GIF sau un clip prin WhatsApp, îi vei putea aplica un filtru dintr-o colecție de cinci disponibile momentan. Acestea sunt intitulate pop, black and white, cool, chrome și film. Nu contează dacă faci o poză direct din WhatsApp sau alegi una din galeria aparatului.

Pentru prima oară, prin intermediul unui reply shortcut, vei putea răspunde la un mesaj primit pe WhatsApp direct din notificare. Un simplu swipe pe respectivul mesaj îți afișează tastatura și poți trimite câteva cuvinte unui prieten. Toate acestea sunt disponibile acum în noul WhatsApp pentru iPhone.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele