20 sept. 2017 | 15:00

Samsung Galaxy S8 Active se zgârie surprinzător de ușor

ACTUALITATE
Samsung Galaxy S8 Active se zgârie surprinzător de ușor

Galaxy S8 Active este unul dintre cele mai atrăgătoare și scumpe telefoane ale Samsung, dar se pare că vine cu o problemă importantă.

Galaxy S8 este un telefon destul de andurant. Este rezistent la apă și, într-o oarecare măsură, face o treabă decentă și în cazul șocurilor. Cu toate acestea, Samsung a lansat Galaxy S8 Active, un telefon menit să reziste în cele mai dificile condiții. Este suficient să arunci o privire asupra lui și îți dai imediat seama că nu a fost menit să te dezamăgească la greu.

Din păcate, mulți dintre cei care au făcut o investiție importantă în recent lansatul Galaxy S8 Active, s-au frustrat maxim la scurt timp după achiziție. Deși în teorie, telefonul ar fi trebuit să fie semnificativ mai solid și mai trainic pe termen lung, realitate a fost cu totul alta. Un număr important de utilizatori au început să se plângă de sensibilitatea absurdă a ecranului în secțiunea de comentarii a paginii oficiale a produsului.

Partea bună la Galaxy S8 Active este că ecranul e aproape imposibil de spart sau crăpat. Partea proastă este că acest nivel de anduranță vine la pachet cu o sensibilitate sporită la zgârieturi. Panoul de 5,8 inci este atât de firav încât se zgârie chiar și dacă îți tii telefonul în buzunar, fără să-i faci nimic.

Problema este una destul de veche și a mai fost întâlnită în trecut și la alte telefoane. Moto Z2 Force este un exemplu de acum câțiva ani. Cei de la Motorola au avut însă decența să permită utilizatorilor supărați să-și schimbe ecranul cu doar 30 de dolari. Sunt reticent că cei de la Samsung vor implementa un program similar.

Ca referință, problema este derivată din procesul de laminare al sticlei ce protejează ecranului. Stratul laminat este realizat dintr-un material care, deși pare sticlă, în realitate este mult mai moale și se zgârie mult mai ușor. Până la această oră, oficialii sud coreeni nu au făcut nici o declarație pe marginea subiectului.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele