Samsung Galaxy Note 8, lansat oficial: preț, noutăți și design

Samsung Galaxy Note 8, lansat oficial: preț, noutăți și design

Samsung Galaxy Note 8 e oficial din 23 august. Ecranul e imens, nu lipsește S Pen, iar camera foto principală a fost acum dublată.

Samsung Galaxy Note 8 a fost prezentat oficial în New York, iar telefonul acesta închide seria lansărilor importante pe care compania sud-coreeană le-a avut în 2017. Ecranul este S-AMOLED de 6,3 inci QuadHD+ (raport de aspect de 18,5:9, după modelul Infinity introdus odată cu Samsung Galaxy S8) cu Mobile HDR+ Premium, iar bateria este de 3.300 mAh. Am menționat aici bateria, deoarece acesta a fost punctul slab al ultimului model din serie.

Anul acesta bateria n-ar trebui să mai prezinte vreo problemă după ce Samsung a modificat procesul de verificare, iar cu Galaxy S8 Plus n-au fost până acum raportate cazuri grave cum s-a întâmplat cu Note 8. Altfel, Galaxy Note 8 mai este rezistent la apă și praf, are un S Pen cu 4.096 de puncte de presiune și vine cu Android Nougat peste care e instalată interfața dezvoltată de companie.

Modul Always-On este în continuare disponibil, iar portul este un USB-C. Nu lipsește mufa de căști, iar în Europa va fi disponibil în patru nuanțe de culoare: Midnight Black, Orchid Grey, Maple Gold şi Deepsea Blue. 

Dincolo de culori, când vine vorba de design, e așa cum Samsung a obișnuit în ultimii ani. Spatele e din sticlă – destul de lucioasă și alunecoasă -, este mai pătrățos decât Galaxy S8, iar fața e „cucerită” de ecran. Arată premium și nu va fi un dispozitiv pe care amprentele să nu existe pe măsură ce îl tot folosești zi de zi.

Camera foto de pe Galaxy Note 8 a fost dublată

În ceea ce privește camera foto, aici lucrurile stau puțin diferit față de Galaxy S8. Pe spate sunt doi senzori de câte 12 megapixeli, unul cu f/1.7, iar altul (cel care ajută la zoom) are f/2.4. Pe față este o cameră de 8MP cu f/1.7, iar camera foto principală beneficiază de stabilizare optică pe ambii senzori.

Da, există și un zoom optic, iar funcționalitatea Live Focus îți arată cum se defocalizează fundalul punctului pe care alegi să faci focalizarea. Nu este o noutate, dar Samsung promite că va fi o replicare mai fidelă a modului natural întâlnit pe camere foto. De asemenea, există și modul Dual Capture, prin care telefonul face poză atât fundalului, cât și prim-planului, le unește și ar trebui să obții o imagine mai bună per total.

Poate că telefonul pare imens la 6,3 inci, însă compania susține că sunt utilizatori care le preferă așa. I-a numit “People who make big things to happen”. Dat fiind însă raportul ecranului, nu se simte ca un dispozitiv “clasic” de 6,3 inci, lucru evident încă de la seria S8. Și, desigur, ecranul mare e folosit pentru multitasking, ba chiar poți avea paired apps, care sunt lansate împreună și ecranul e împărțit automat. Ce-i drept, pe Note, Samsung a introdus înaintea tuturor modul split view acum disponibil default în Android.

Memoria RAM este de 6GB, spațiul de stocare de 64, 128, 256GB, pe care îl poți extinde cu un card microSD până la 256GB, iar procesorul este unul cu opt nuclee pe 10 nanometri. Tot hardware, îți permite autentificare biometrică prin scanner de iris, scanare facială și senzorul de amprentă. Și ar trebui să primească actualizări constante pentru noi versiuni de Android. Vine în pachet și cu căști AKG.

În Europa, telefonul va fi disponibil într-o ofertă de precomandă: îl cumperi și primești și modulul DeX, astfel încât când e conectat la un monitor să ai un computer complet pe care ai toate datele din telefon. Prețul va fi de peste 4.000 de lei în România.

Vezi mai jos mai multe fotografii cu Galaxy Note 8.