Dependența de smartphone a copiilor se remediază într-o clinică specializată

Dependența de smartphone a copiilor se remediază într-o clinică specializată

Dependența de smartphone a copiilor a ajuns să fie certificată ca fiind o afecțiune psihologică gravă, iar acum există o clinică pentru tratamentul ei.

Având în vedere numărul foarte mare de ore pe care îl petrece fiecare dintre noi cu telefonul mobil în mână, nu ar trebui să vină ca o surpriză certificarea acestui obicei la fel ca orice altă dependență. Similar cu dependența de alcool sau tutun, dependența de smartphone a început să facă din ce în ce mai multe victime în ultimii ani.

Utiltiatea unui telefon mobil este de necontestat. Aceste mici gadgeturi portabile ne ajută să ținem legătură cu cei dragi, să facem fotografii, să citim știrile, să ne jucăm, să ne transpunem într-o altă lume prin realitate virtuală și, nu în ultimul rând, să ne controlăm casa. Toate aceste particularități nu fac decât să alimenteze și mai multe dependența de smartphone.

Problema majoră ține însă de cei mici. Aceștia nu se mai pot dezlipi de un telefon mobil în defavoarea interacțiunii umane. În contextul în care cei mai mulți părinți nu știu cum să reacționeze în astfel de situații, în Statele Unite au fost create clinici de reabilitare. Conform celor de la The Independent, copiii începând cu vârsta de 13 ani ajung într-un centru din Seattle în speranța vindecării. 

Clinica cu pricina a început să includă un program intens de recuperare pentru adolescenții care au dificultăți în a-și controla dependența de telefon. Oficialii Restart Life Centre au afirmat că riscurile expuneii la telefoane mobile de la vârste foarte fragede sunt semnificative, în contextul în care, acestea sunt capabile să ,,inhibe toate acele instincte naturale pe care copii le au pentru mișcare, explorare și interacțiune socială”. Hillarie Cash, fondatoarea clinicii încurajează părinții să le vorbească copiilor despre tehnologie, ,,cât de multă este bună, câtă este în regulă și când începe să interfereze cu relația cu ceilalți membri ai familiei, cu orele de somn și multe alte lucruri.”

În final, singura abilitate pe care și-o pot dobândi cei mici ține de moderație. Este absurd să credem că după perioada petrecută la o asfel de clinică, copii nu vor mai avea niciodată nevoie de smartphone.

Citește și: