Cea mai creativă centrală solară are forma unui urs panda

Cea mai creativă centrală solară are forma unui urs panda

Toată lumea adoră urșii panda și, la nivel global, s-a creat un cult în jurul acestor animale. În acest context, nu e de mirare că aceștia sunt inspirația din spatele celei mai noi ferme de panouri solare din China.

Centralele solare trebuie să fie practice pentru a permite generarea energiei electrice care poate fi folosită pentru a suplimenta consumul de energie al unui cămin sau clădiri. Dar ideea de practicabilitate nu îngrădește puterea creativă a producătorilor. Inginerii chinezi nu s-au lăsat mai prejos și au vrut să aducă un mic omagiu unei specii de mamifere apreciate la nivel global. Ca atare, cea mai nouă centrală solară ia forma unui urs panda.

Centrala a fost construită în Datons, Shanxi, poartă denumirea de Panda Green Energy și poate produce 50 MW, o cantitate suficientă de energie pentru mai mult de 8.000 de locuințe. Ferma de panouri solare poate reduce considerabil tonele de emisii de dioxid de carbon în atmosferă. Proiectul va juca, de asemenea, un rol important în încurajarea dezvoltării durabile, mai ales printre tineri. Intenția de a câștiga rapid atenția publicului larg este și motivul pentru care compania s-a asociat cu imaginea ursului panda, animalul atât de apreciat la nivel global.

Cercetătorii s-au folosit de două tipuri de panouri solare pentru a construi acest panda uriaș- cele albe, compuse din celule fotovoltaice subțiri, și cele negre, din celule solare monocristaline. Scopul specialiștilor este e a crea o centrală solară care va fi capabilă să producă 100MW și 3.2 miliarde de KWh de energie solară pe parcursul a 25 de ani, scrie Ubergizmo.

Deși acest design poate părea cam strident și inutil, el poate ajuta la captarea interesului asupra panourilor solare și a utilității lor. Cercetătorii vor să extindă și mai mult proiectul și plănuiesc să înființeze 100 de centrale solare în următorii cinci ani.

Citește și: