10 iun. 2016 | 08:38

Tragem linia pe Tinder: interzis minorilor

ACTUALITATE
Tragem linia pe Tinder: interzis minorilor

Cei care își făceau griji în privința copiilor care petrec timp pe Tinder pot acum dormi mai liniștiți, deoarece a fost implementat un nou set de restricții pe platformă.

Popularitatea Tinder a atins cote spectaculoase în ultimii ani, iar numărul celor care se bazează pe populara aplicație pentru a întâlni persoane noi de sex opus nu pare să se potolească prea curând. Pentru a păstra însă legalitatea serviciului și a preveni situații nefericite în care minori sau minore se întâlnesc cu adulți de sex opus, oficialii companiei au introdus o limitare importantă. Începând de săptămâna viitoare, nici o persoană cu vârsta mai mică de 18 ani nu va mai avea acces la aplicație.

Până la această oră, Tinder era deschis copiilor cu vârste între 13 și 17 ani, dar era implementat un sistem foarte bine pus la punct, în cazul în care nu cumva micuții ar fi mințit la realizarea profilului. Acel sistem era menit să ofere opțiuni de interacțiune, în mod exclusiv, copiilor care au aceeași vârstă.

În mod oficial, într-un comunicat la Tinder se menționează foarte clar că, începând de săptămâna viitoare, doar adolescenți cu vârsta minimă de 18 ani își pot face un cont prin intermediul aplicației omonime sau își pot păsta contul existent. Toți ceilalți copii nu se vor mai putea autentifica.

Din câte se pare, decizia a fost luată după o analiză detaliată a diferitelor experiențe la care au acces cei mai mulți utilizatori de Tinder. Din acest motiv și ca o manifestare a nivelului ridicat de responsabilitate de care trebuie să de dovadă față de cei care și-au instalat aplicația, oficialii companiei americane s-au hotărât că acesta este cel mai bun sistem de acum înainte.

Pentru a liniști investitorii care ar fi fost tentați să creadă că un astfel de gest va influența semnificativ baza de date a utilizatorilor rețelei sociale, cei de la Tinder au ținut să menționeze că noua măsură va afecta un maxim de 3 procente dintre utilizatori.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele