Samsung îți aduce un hotspot WiFi în mașină cu un dongle deștept

Samsung îți aduce un hotspot WiFi în mașină cu un dongle deștept

Multe dintre mașinile de top recente includ opțiunea de hotspot WiFi nativ, pentru celelalte există acest dongle de la Samsung ce poate crea un hotspot dintr-o conexiune LTE.

Dacă nu cumva ați investit o sumă semnificativă de bani într-un autoturism din ultimii 2-3 ani, atunci s-ar putea ca ideea de conexiune WiFi în mașină să fie doar un mit. Din păcate, asta nu înseamnă că nu-i găsiți utilitatea, în contextul în care s-ar putea să aveți nevoie de o conexiune la internet rapidă în deplasare pentru streaming, atât ca șofer, cât și ca pasager.

În principiu, există deja pe piață destul de multe soluții pentru hotspot WiFi în mașină la care puteți apela. Prea puține dintre ele sunt însă atât de versatile și compacte precum noul gadget al celor de la Samsung. Ilustrat în imaginea de mai sus, acesta poartă numele de Samsung Connect Auto, iar modul în care funcționează este cât se poate de simplu. Îl conectați la portul ODB-II al mașinii voastre și, pe lângă faptul că veți avea pe mobil detalii de diagnosticare, mașina voastră se va transforma într-un hotspot WiFi cu viteze LTE 4G.

În cazul în care interfața ODB-II vă este complet străină, merită să aveți în vedere faptul că majoritatea mașinilor din anii 90 până în prezent sunt dotate cu un astfel de port, ascuns undeva sub volan. Pentru că vorbim de o soluție Plug-and-play, este suficient să introduceți Samsung Connect Auto în portul aferent și toată lumea din mașină va fi online în câteva secunde.

Vizavi de componenta de diagnosticare a acestui mic gadget, prin intermediul unei aplicații gratuite de mobil, veți avea în permanență detalii menite să vă ajute să micșorați consumul și să vă îmbunătățiți obiceiurile de la volan. Toate datele sunt securizate prin intermediul Samsung Knox. Pentru că dongle-ul folosește sistemul de operare Tizen, dezvoltatorii pot crea un amalgam de aplicații utile ancorate în funcționalitate nativă a dispozitivului.

Disponibil în următoarele luni în SUA, cei de la Samsung au anunțat că-l vor oferi și în alte colțuri ale lumii în parteneriat cu operatorii de telefonie din zonă.