Chinezii vor lansa telefonul care ar putea schimba piața complet

Chinezii vor lansa telefonul care ar putea schimba piața complet

Lenovo se pare că va prezenta în premieră Project Tango la începutul lunii iunie.

Dacă nu ești familiarizat cu proiectul Tango, trebuie să știi că este ideea Google de a experimenta cu dispozitive mobile care pot recunoaște, cartografia și interpreta mediul înconjurător exact ca un om. Adică să perceapă adâncimea, să perceapă poziționarea, iar toate astea din software și hardware. La CES 2016 în acest an, gigantul din sectorul online a anunțat că Lenovo va fi prima companie care va scoate pe piață un dispozitiv care se folosește de tehnologie Project Tango. Iar acum, chinezii au confirmat și data oficială în care acesta va fi prezentat: 9 iunie.

Astfel, în mai puțin de o lună, la evenimentul Tech World, chinezii au de gând să introducă tehnologia despre care se spunea într-o perioadă că ar putea schimba piața dispozitivelor mobile. După cum menționează și publicația Phonearena, Project Tango presupunea folosirea unui phablet cu un ecran de cel mult 6,5 inci. La CES, Lenovo și Google au confirmat că își doresc ca telefonul să fie accesibil tuturor, motiv pentru care prețul ar urma să fie mai mic de 500 de dolari. Având în vedere că, la un moment dat, se zvonea că procesorul ar putea fi un Snpadragon 820, prețul ar fi, într-adevăr, unul remarcabil.

Tango este o soluție avansată care folosește două camere foto pentru înregistrarea 3D a mediului ambiant, un set de senzori pentru măsurarea distanțelor față de obiectele înconjurătoare, două procesoare dedicate de imagine denumite Myriad 1 și clasicele module GPS și giroscop pentru poziționarea precisă a telefonului în spațiu. Momentan, însă, este în faza de testare.

Un membru al echipei de dezvoltatori a explicat că dispozitivele au o abordare de tip lumină structurată. Funcționează asemănător Microsoft Kinect, astfel încât un proiector infraroșu lansează un model, care va fi citit de o cameră separată pentru a conferi sistemului mai multă acuratețe.