NASA a publicat noi imagini fascinante cu planeta Marte

NASA a publicat noi imagini fascinante cu planeta Marte

Relația Terrei cu Marte pare să devină din ce în ce mai strânsă. La urma urmei, Elon Musk a anunțat că are în plan să ducă oameni pe Planeta Roșie în mai puțin de 10 ani.

„Dacă lucrurile merg potrivit planului, ar trebui să putem trimite oameni pe Marte în 2024, cu aterizare în 2025”, a spus Musk. De asemenea, a mai subliniat că pentru a construi orașe funcționale pe Marte, SpaceX va trebui să dezvolte abilitatea de a transporta mai mulți oameni și mai mult hardware. Chiar și fără a avea acest plan ambițios în minte, Musk insistă asupra ideii că racheta va trebui să fie foarte mare.

Între timp, cei de la NASA analizează în profunzime Marte. Nava spațială Mars Reconnaissance Orbiter (MRO) a NASA trimite date de pe Marte încă din 2005, când a fost lansată pentru a căuta apă. Chiar dacă acest obiectiv nu pare chiar aproape de a fi atins, MRO tot trimite imagini uimitoare, la rezoluție mare, care îi vor ajuta pe experți să cartografieze Marte.

Luna aceasta, nava MRO a trimis peste 1.000 de imagini. Ceea ce le face speciale e faptul că au fost făcute într-un moment special. La fiecare 26 de luni, Marte se află „în opoziție” față de Soare, ceea ce înseamnă că sunt poziționate pe părțile opuse ale Pământului. Acest lucru înseamnă și că oamenii de știință au o conexiune directă cu MRO, adică pot face transferuri mari de date, notează Smithsonian.

Recent, Soarele a luminat ecuatorul lui Marte, astfel încât MRO a avut o lumină perfectă, deși în mod normal zonele de lângă poli sunt umbrite. Toate imaginile pot fi văzute pe site-ul High Resolution Imaging Science Experiment, împreună cu toate pozele primite vreodată cu și de pe Marte. În total, sunt 44.000 de imagini. Iată câteva dintre cele mai frumoase:

Imagine Marte - 2 Imagine Marte - 3 Imagine Marte - 4 Imagine Marte

 

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: