Jocuri clasice pe care merită să le încerci

Jocuri clasice pe care merită să le încerci

Există numeroase jocuri video clasice pe care merită să le încerci în ziua de azi, însă în acest articol le-am inclus pe preferatele noastre.

În urmă cu două săptămâni, la E3, am avut ocazia de a vedea câteva dintre top jocurile video cu care producătorii ne vor impresiona în viitorul apropiat. Însă de prea multe ori în ultimii ani, aceștia nu s-au ținut de promisiuni, oferindu-ne jocuri incomplete sau nefinisate. În aceste condiții, am ales să ne orientăm de această dată asupra titlurilor mai vechi. Astfel, am alcătuit o listă cu cele mai bune jocuri video clasice pe care merită să le încerci în ziua de azi.

Desigur, nu am inclus toate titlurile de succes din anii trecuți, ci doar câteva care ne-au impresionat profund. În cazul în care consideri că un titlu ar fi meritat să se regăsească în acest articol, însă nu a fost inclus, te invităm să ne comunici asta în secțiunea pentru comentarii.

Cele mai bune jocuri video clasice: Quake

Quake este unul dintre primele FPS-uri create vreodată și unul care continuă să inspire creatorii de shootere la două decenii după lansarea sa. Împreună cu Doom și Wolfenstein, Quake a poziționat ID Software pe lista celor mai importanți dezvoltatori de jocuri din toate timpurile.

[readmore]

Succesor al lui Doom, Quake și celelalte titluri ale seriei au ajutat la popularizarea jocurilor video de tip multiplayer online. În campania single-player a acestuia, jucătorii erau nevoiți să se lupte pe parcursul a 30 de niveluri cu inamicii Quake, pentru a stopa o invazie a Pământului și pentru a salva omenirea. Există multe elemente inspirate de Doom, însă Quake a reușit să adauge câteva lucruri noi atât în modul single, cât și în cel multi.

Jocurile clasice pe care merită să le încerci Quake 1

Recent, pentru a serba 20 de ani într-un mod cât se poate original, cei de la MachineGames, aceeași echipă de dezvoltatori din spatele Wolfenstein: The New Order, au publicat online, complet gratuit, o nouă misiune pentru primul joc din seria Quake. Primele reacții pentru respectivul DLC au fost publicate deja online, iar feedbackul este fantastic. Quake și celelalte titluri ale seriei sunt jocuri clasice pe care merită să le încerci și pot fi descărcate de pe Steam.

Top jocuri video clasice: Seria Hitman

În cazul în care ai jucat seria de la început, atunci probabil ești conștient de faptul că țara noastră este destul de importantă pentru personajul principal. Agentul 47 este crescut într-un sanatoriu din Satu Mare, din care scapă ulterior, pentru a deveni un asasin în slujba Agenției. Seria are șase titluri principale, în care personajul principal este nevoit să elimine ținte în toată lumea, inclusiv România.

Hitman

De cele mai multe ori, Hitman le oferea utilizatorilor o alegere foarte simplă: aceștia aveau posibilitatea de a intra într-o locația și de a omorî pe toată lumea până dădeau de țintă, sau putea să se strecoare fără a fi detectați, fiind recompensați în funcție de performanțele lor. Cel mai nou titlu al seriei se numește ”Hitman” și a fost lansat în acest an.

De această dată, însă, s-a folosit o structură episodică, similară, dintr-un punct de vedere cu creațiile celor de la Telltale Games. Practic, trebuie să experimentați toate episoadele pentru a prinde toate detaliile poveștii. Pentru moment, jocul este disponibil doar sub formă digitală, versiunea pe disc urmând a fi lansată în viitor.

În prezent, întreaga serie Hitman este disponibilă la un preț foarte bun pe Steam.

Cele mai bune jocuri video clasice: Seria Command and Conquer

În anul 2012, cu ocazia aniversarii a 17 ani de la începutul seriei Command & Conquer, EA Games a decis să lanseze pachetul The Ultimate Collection, în care sunt incluse toate jocurile lansate sub această licență, plus toate expansion-urile acestora. Pachetul include titluri de excepție precum Red Alert 2 sau Generals, care au avut parte de succese uriașe în rândul fanilor de strategii în timp real.

Chiar și în ziua de azi, în condițiile în care dezvoltatorii au progresat enorm, titlurile seriei Command & Conquer se numără printre acele jocuri clasice pe care merită să le încerci și pot fi achiziționate la un preț destul de bun de pe Origin.

Jocurile clasice pe care merită să le încerci Red Alert 2

Jocuri clasice: Rome: Total War

Total War este una dintre cele mai cunoscute serii de jocuri de strategie din lume. Deși primele două jocuri, Shogun și Medieval Total War s-au bucurat de un succes considerabil, britanicii de la Creative Assembly au reușit să se remarce cu adevărat pe plan mondial prin Rome: Total War. Acesta a avut parte de review-uri extrem de favorabile la scurt timp după lansare, fiind declarat de către numeroase publicații cel mai bun joc de strategie al anului 2004.

Jocurile clasice pe care merită să le încerci Rome Total War

Jocul se desfășura în perioada de ascensiune a Republicii Romane și le dădea ocazia jucătorilor de a controla una dintre facțiunile disponibile. Ulterior, prin mijloace militare și diplomatice, aceștia erau nevoiți să îndeplinească anumite misiuni pentru a obține victoria. Rome includea un element turn-based, reprezentat de harta strategică, dar și unul în timp real, reprezentat de bătălii. Jocul poate fi descărcat de pe Steam, dar este disponibil și pe eMAG, în cadrul colecției Total War.

Top jocuri video clasice: Half-Life

Când vine vorba de shootere, cei de la IGN au avut cea mai interesantă afirmație: ”Istoria shooterelor poate fi împărțită în două etape: înainte de Half-Life și după Half-Life”.

Practic, oricine se consideră fan al acestui gen trebuie să fi încercat măcar o dată Half-Life, joc care nu include videoclipuri și în care jucătorii îl controlează în permanență pe Gordon Freeman, personajul principal. Sunt puține lucruri pe care eu le pot spune acum despre Half-Life și pe care alții nu le-au spus deja, însă în cazul în care vrei să vezi de ce Half-Life este unul dintre numeroasele jocuri clasice pe care merită să le încerci, îl poți descărca de pe Steam.

Jocurile clasice pe care merită să le încerci Half-Life

 

Cele mai bune jocuri video clasice: Max Payne

Max Payne a fost primul third person shooter adevărat pe care l-am jucat. Într-un fel, a definit acest gen de jocuri, fiind la vremea lansării, în anul 2001, cu mult peste orice altceva avea de oferit piața. Dacă vei căuta pe Google ”best third person shooter games”, Max Payne va fi printre primele sugestii din listă, alături de Dead Space, Uncharted GTA V, The Division și altele.

Probabil cu toții putem cădea de acord că povestea din Max Payne este cel puțin la fel de importantă precum scenele pline de acțiune în care vă luptați cu diverși inamici. Succesul lui Max Payne s-a datorat probabil faptului că a reușit să prezinte o poveste clasică din filmele de acțiune într-un mod care a fost pe placul jucătorilor.

max payne mobil android shiiter playarena

Polițistul care duce o viața perfectă, soția frumoasă și fetița nou-născută, asasinarea familiei acestuia, dorința de răzbunare, drogurile, implicarea marilor corporații, toate acestea mai fuseseră întâlnite, dar Max Payne a reușit cumva să le facă din nou interesante. Toate acestea sunt prezente acum chiar și pe varianta de Android a jocului, pe care o puteți cumpăra de AICI.

Mai mult decât atât, de curând, chiar și cei de la Sony l-au inclus pe lista jocurilor clasice de care vă puteți bucura pe Playstation 4. Totuși, dacă vreți să încercați jocurile Max Payne pe PC, acestea pot fi descărcate de pe Steam.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: