Cum îmbunătățești autonomia la iPhone și afli ce îți consumă bateria

Cum îmbunătățești autonomia la iPhone și afli ce îți consumă bateria

Bateria la iPhone este cea mai frustrantă particularitate a creațiilor Apple. Din fericire, există câteva soluții la care puteți apela pentru a afla vinovatul exact pentru consumul mare și a îmbunătăți autonomia.

Fiecare model nou de smartphone lansat în ultimii ani a devenit mai sprinten, cu abilități de captură mai spectaculoase și cu un ecran care îți fură privirea. O altă constantă? Bateria nu rezistă mai multe de o zi decât dacă refuzi cu îndârjire să-l scoți din buzunar și te ambiționezi să nu intri pe Facebook, Instagram, Pinterest și orice altă rețea socială. Indiferent dacă aveți o fascinanție pentru produse Apple sau un entuziasm teribil pentru dispozitivele Samsung, nimeni nu reușește să vă țină departe de priză mai mult de o zi. Mai mult decât atât, este suficient să vă treziți un pic mai devreme pentru a vedea că, într-o zi încărcată. după amiază, s-ar putea să vă faceți griji că autonomia telefonului nu este de partea voastră.

În acest caz particular, adresăm bateria la iPhone. Ca orice alte gadgeturi de top de pe piață, telefoanele Apple sunt din ce în ce mai performante, dar mai importante sunt eforturile gigantului din Cupertino pentru a le spori autonomia. Dacă știi unde să umbli și ce opțiuni să activezi sau dezactivezi, s-ar putea să fii uimit de cât te ține bateria, după ce ți-ai dat seama exact cine a fost principalul consumator.

Battery Usage baterie consum per aplicație

Care sunt principalii vinovații ce îți risipesc bateria la iPhone

În iOS, deja de câțiva ani, puteți vedea cu precizie care aplicații vă consumă cel mai mult bateria. Ce efect are prezența lor în prim plan asupra autonomiei și cât de dureros este faptul că le aveți în permanență în fundal? Aropo de aplicațiile deschise recent care stau în background, este foarte important să vă dezobișnuiți de la a mai le închide în mod regulat. Un director Apple a desființat mitul utilității acestui gest în urmă cu ceva timp, iar partea cea mai tristă este că închiderea lor s-ar putea, eventual, să vă coste un pic de baterie în plus. Nu de alta, dar dacă nu le mai aveți în fundal, s-ar putea ca reinițializarea lor să se reflecte într-un consum suplimentar de energie.

Pentru a vedea care sunt principalii consumatori de energie, este suficient să intrați în Settings sau Configurări la secțiunea Battery sau Baterie. Cu un singur tap, aici puteți vedea cine a avut cel mai mare impact asupra autonomiei aparatului în ultimele 24 de ore sau ultimele 7 zile. Dacă un program este activ în fundal și s-a reflectat într-o scădere importantă de autonomie, intrați în Configurări sau Settings, în partea de jos a primei pagini, în lista de aplicații instalate. Alegeți programul problemă și printr-un tap pe el dezactivați Background App Refresh sau reîmprospătare în fundal. Tot aici găsiți și permisiuni individuale, dacă le-ați acordat în trecut și acum v-ați răzgândit. Low power mode mod consum redus

Activarea modului Consum Redus este o minune pentru bateria la iPhone

Abia în iOS 9, cei de la Apple au introdus un switch minune. Opțional, acesta se poate activa automat când mai aveți 10 sau 20% din baterie. La fel de ușor în activați cu simplu tap în Settings – Batery sau Configurare – Baterie. Opțional, tot din Settings sau Control Center, puteți activa sau dezactiva modul Consum Redus în funcție de necesitate. Asta înseamnă că poate sta activ și o zi întreagă dacă urmează o perioadă aglomerată și vreți să vă nu vă părăsească telefonul când vă este lumea mai dragă.

Ca efecte negative, dacă le putem numi așa, merită să știți că activarea consumului redus al bateriei dezactivează descărcarea automată a email-urilor, sincronizarea în fundal a datelor din aplicații, descărcarea automată de actualizări, diverse animații și efecte de tranziție între programe. Cel mai important este că nu trebuie să vă instalați aplicații speciale pentru a profita de Low Power Mode. Ar fi relevant doar să vă activați opțiunea din timpul zilei și nu când bateria a ajuns la 5%. uzura baterie iPhone

Micii parametrii care fac minuni când vine vorba de bateria la iPhone

Orice funcție activată în permanență la un telefon se reflectă într-o risipă de energie, începând cu luminozitatea ecranului și terminând cu Bluetooth, Wi-Fi sau Date Celulare. Nu folosiți ceva, dezactivați-l. Reduceți luminozitatea panoului când se apropie seara, din Configurări – Afișaj și luminozitate. Notificările au de asemenea un impact devastator asupra autonomiei, mai ales dacă vin din foarte multe aplicații în același timp. Din secțiunea Notificări din Settings / Configurări, accesați fiecare aplicație de la care nu aveți nevoie de informații constante și debifați-o.

În Configurări – Mail, contacte, calendar – accesați fiecare cont de email în parte și asigurați-vă că email-uri se descarcă în mod manual, doar pe baza intervenției voastre. Eventual, puteți reactiva această opțiune când nu vă mai este foarte utilă. În circumstanțe disperate, activați modul avion din Configurări, dar asigurați-vă că nu aveți nevoie de funcția de telefon în următoarea perioadă, deoarece nu veți mai putea primi sau iniția apeluri și SMS-uri, iar conexiunea la internet nu va mai fi accesibilă.

Bateria la iPhone se mai și strică dacă nu aveți grijă de ea

E plin internetul de sfaturi care promit că vor face minuni în privința autonomiei unui iPhone. Multe dintre ele încearcă să vă convingă să faceți cicluri complete de încărcare/descărcare a bateriei. Altele vă avertizează să nu lăsați gadgetul mai mult la încărcat decât este nevoie, iar dacă variantele nu sunt suficiente, mai există și unii care sunt în stare să jure că vă stricați bateria dacă vă ajunge prea des la 0%.

E greu să găsiți varianta corectă, dar există câteva grăunțe de adevăr în fiecare afirmație. Încercați să nu stați prea mult timp cu telefonul descărcat complet și evitați zonele prea călduroase sau friguroase. Acceptați că o baterie se degradează în timp. Tocmai din acest motiv, Apple și multe alte service-uri oferă servicii de înlocuire a bateriei. Achiziția unui nou iPhone cu o altă baterie este de asemenea o posibilitate.

Până să ajungeți acolo însă, ar fi bine să aveți o viziune de ansamblu a gravității situației. Cea mai bună unealtă pentru asta este Battery Life app, descărcabilă gratuit din AppStore folosind acest link. După cum se poate vedea în capturile de mai sus, pe fond verde, interfața Battery Life este una pe cât de simplă, pe atât de eficientă. Când ați intrat în aplicație pentru prima oară, imediat veți vedea cât de uzată este bateria iPhone-ului vostru și cât de urgent ar fi să o înlocuiți. Cu un click în stânga sus in-app, accesând Raw Data, aveți acces la și mai multe informații, inclusiv un număr de cicluri de încărcare ce este citit la nivel hardware și nu poate fi păcălit. În funcție de model, bateria la iPhone vă poate costa între 150 și 350 lei.

Ca o ultimă redută împotriva autonomiei foarte mici a unui smartphone Apple, puteți investi într-o carcasă cu acumulator integrat, care vă îngroașă semnificativ telefonul, dar vă dublează bateria. Alternativa este să investiți într-o baterie externă, cu mențiunea că aceasta ar fi bine să fie foarte frumoasă și compactă, mai ales dacă plănuiți să stați multe după-amieze cu ea la terasă. Investiția într-un amalgam de cabluri pe care să le aveți răspândite la birou, acasă și în mașină reprezintă o altă recomandare utilă, dar ar fi bine să o percepeți cu reticență sporită, mai ales dacă optați exclusiv pentru achiziția de cabluri originale care nu sunt deloc ieftine.

Citește și: