Windows 10 Mobile îți permitea să instalezi Android pe Lumia, dar Microsoft a distrus acest vis

Windows 10 Mobile îți permitea să instalezi Android pe Lumia, dar Microsoft a distrus acest vis

Dacă visați să rulați vreodată sistemul Android pe Lumia, puteți să vă puneți pofta în cui, pentru că Microsoft tocmai a reparat un ”bug” care permitea exact acest lucru.

Windows 10 s-a dovedit a fi cel mai apreciat produs de la Windows 7 încoace și a spart recorduri de popularitate, iar pentru mobile Microsoft a pregătit o versiune specială, similară, numită Windows 10 Mobile.

Aceasta nu este încă disponibilă oficial, ci își va face apariția odată cu lansarea câtorva noi terminale Lumia. Totuși, ea există în versiune beta, disponibilă pentru cei dispuși să sufere câteva erori și rapoarte pe telefoanele lor cu Windows Phone.

În urmă cu ceva timp, niște dezvoltatori au descoperit o portiță care permite instalarea Android peste Windows 10 Mobile.

Microsoft tocmai a lansat un patch pentru a repăra acest ”bug”, cu două săptămâni înainte de lansarea oficială a sistemului.

Totuși, poate că e mai bine că această portiță să fi fost blocată. Una dintre cele mai mari plusuri ale ecosistemului Windows este securitatea. Dacă cineva ar fi putut instala Android, acesta ar fi venit cu toate vulnerabilitățile sale.

În plus, e mai bine să cumperi direct un telefon cu Android decât să încerci să pui o versiune instabilă pe un terminal care nu a fost construit să funcționeze pe el. La urma urmei, piața e foarte variată și există telefoane Android pe toate gusturile.

Citește și: