Apple oferă salarii uriașe chiar și stagiarilor: venituri peste media Statelor Unite

Apple oferă salarii uriașe chiar și stagiarilor: venituri peste media Statelor Unite

Un internship la Apple poate genera venituri cu mult peste salariul mediu pe economie din Statele Unite.

Anul acesta, Apple a devenit prima companie din istorie cotată la 700 de miliarde de dolari. Astfel, cea mai valoroasă companie din lume nu putea plăti decât salarii excepționale angajaților săi. Extrem de interesant, însă, este faptul că până și cei care efectuează stagii beneficiază de venituri considerabile. După cum scrie Mashable, un program de internship  în cadrul Apple poate asigura venituri de aproape 80.000 de dolari.

Informația a fot obținută de la un fost stagiar. Din câte se pare, acesta nu se ocupa de aspecte legate de inginerie, lucra doar 4 ore pe zi și câștiga în jur de 2.500 de dolari pe lună. Dacă ar fi lucrat cu program normal, ar fi avut un salariu de 5.000 de dolari pe lună, adică 60.000 de dolari pe an. Pentru cei din internship, se pare că salariul lunar poate depăși chiar 6.000 de dolari pe lună, singura condiție fiind ca aceștia să nu vorbească despre ce se petrece în interior.

Cu toate acestea, Apple nu este un caz special. Companii precum Facebook, LinkedIn și VMware plătesc chiar mai bine decât gigantul din Cupertino. Pentru a aprecia cu adevărat nivelul remunerațiilor din Silicon Valley, trebuie să menționăm faptul că salariul mediu în Statele Unite a fost de 52.800 de dolari în anul 2014.

Citește și:
Etichete: